НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашна рецепта срещу кашлица и възпаление на белите дробове

Домашна рецепта срещу кашлица и възпаление на белите дробове

0
Домашна рецепта срещу кашлица и възпаление на белите дробове
Домашна рецепта срещу кашлица и възпаление на белите дробове

Повечето лекарства срещу кашлица съдържат декстрометорфан или DXM. Той се използва широко като активна съставка в много лекарства за кашлица и повечето хора не са наясно с рисковете за здравето им.

Всъщност тази смес е толкова опасна, че може да бъде смъртоносна за децата. Това е една от най-честите причини за смърт на деца от лекарства, както и за безбройните посещения на бърза помощ. Всички родители трябва да знаят, че около 10% от децата нямат необходимите ензими, необходими за правилното усвояване на DXM, което води до опасни последици.

Според Американската агенция по храните и лекарствата, децата и бебетата под 2-годишна възраст не трябва да приемат лекарства против кашлица и настинка, тъй като могат да настъпят сериозни и потенциално животозастрашаващи странични ефекти.

Съставките, използвани в нашата рецепта, са прости, евтини, лесно достъпни и напълно естествени. Съставките като мед и мащерка, работят в синергия, за да създадат мощен лекарствен продукт срещу кашлица, ринит и пневмония.

Мащерката, например, отпуска мускулите на бронхите и трахеята, помага за отваряне на дихателните пътища. Джинджифилът, от друга страна, е мощен противовъзпалителен и отхрачващ агент. Куркумата също е изключително полезна. В действителност, използването на куркума е едно от най-популярните домашни средства при кашлица. Нейните антибактериални и антивирусни свойства са най-доброто средство за лечение на кашлица и настинка.

Медът ще помогне за успокояване на възпалено гърлото, както и е ефективно средство при кашлица.

Съставки:

  • 1 пакет зелен чай
  • 1/3 чаена лъжичка мащерка
  • 1/2 чаена лъжичка корен от джинджифил (прясно настърган)
  • 1/2 чаена лъжичка куркума
  • 2 супени лъжици натурален мед
  • сок на половин лимон (или 1 капка етерично масло от лимон).

Вижте още: Как да увеличите кръвното си налягане, ако сте хипотоник?

Получаване:

Поставете зеления чай, мащерката, джинджифила и куркумата в чаша вряща вода. Оставете ги да врат няколко минути. Прецедете. Добавете мед и лимонов сок.

Пийте и се наслаждавайте!