НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Емоционалният стрес може да предизвика болка в тялото

Емоционалният стрес може да предизвика болка в тялото

0
Емоционалният стрес може да предизвиква болка в тялото
Емоционалният стрес може да предизвиква болка в тялото

Психосоматичните заболявания са физически заболявания или разстройства, причинени от емоционален стрес. Това може да са конфликти, страдания, усещане за агресия или страх, които не са осъзнати от човека, но остават в съзнанието му.

С други думи психосоматичните заболявания са болката и страданието на душата, които не са намерили друг изход освен чрез тялото. Как се проявяват?

1) Главоболие.

Ако често или постоянно имате главоболие всъщност “допускате” твърде много информация или мисли. Главоболието често се появява при хора, които потискат емоциите си. Този проблем говори за ниско самочувствие и страх, вътрешни упреци за нещо и факта, че човек крие всичко в себе си.

2) Коса.

Ако имате проблеми с косата (изтъняване, падане, липса на жизненост) – това е показател за стрес, безнадеждност и отчаяние. Подобни проблеми могат да възникнат, ако човек живее в страх и постоянно напрежение. Понякога проблемите с косата могат да се появят в отговор на прекомерна гордост и егоизъм.

3) Врат.

Вратът свързва ума (главата) със сетивата (тялото). Болезненото гърло показва, че те не хармонират помежду си. На метафизично ниво вратът се възприема като мост между материалния и духовния свят. Болестите на шията показват липса на гъвкавост: човек се страхува да се обърне, за да чуе истината за себе си, пренебрегва ситуациите и не ги изяснява.

4.) Устни.

Устните са отражение на нашата чувствена природа. В зависимост от вътрешните проблеми могат да възникнат следните заболявания: напукани устни – човек бива унищожен поради конфликтни чувства, нахапани устни – самонаказание за показаната чувственост.

Херпесът е като ухапването на устните ви, но в по-сериозна форма.

5) Наднормено тегло.

Ако човек страда от наднормено тегло, той трябва да преосмисли вътрешния си свят. Често тялото съхранява излишък, за да се предпази от външно въздействие. Човек е беззащитен в лицето на обществото, в лицето на живота като цяло.

Понякога може да се говори за депресивно състояние, в което желаете да получите всичко, което искате. Хората с наднормено тегло в детството или юношеството често преживяват унижение, подигравки, стрес и обида към себе си.

6) Крака.

Болката в краката показва конфликт с принципите на живота. Болезнената болка ви пречи да продължите напред, така че тя е свързана с вашето отношение към бъдещето и способността да се движите напред.

7) Стомах.

Лекарите потвърждават, че гастритът често се случва въз основа на преживявания на нервна основа. Стомашните проблеми показват, че сте в състояние на съмнение, нерешителност и се чувствате депресирани и осъдени. А стомашната язва говори за чувство на страх и несигурност. Тя се дължи и на раздразнение, което по някакъв начин не е освободено. Когато хората изразяват своите емоции, няма да получават язви.

8) Гръб.

Гърбът символизира подкрепата в живота. Болката в гърба показва липса на морална подкрепа. Човек мисли, че не е обичан или е принуден да крие любовта си.

Ако гърбът загуби своята мобилност, тогава човек не може да покаже любовта си към другите. Ако източникът на болката е отляво, то болката е към близките, ако е отдясно – към света.

Вижте още: Вижте невероятното изпълнение на това малко момиче!

Заболяването започва в момента, когато човек достигне физически и емоционален предел. За да се възстановите, трябва да спрете да “мамите себе си” и не се колебайте да се обърнете към специалист.