НАЧАЛО ЗДРАВЕ Камъните в бъбреците ще изчезнат с една много проста рецепта

Камъните в бъбреците ще изчезнат с една много проста рецепта

0
Камъните в бъбреците ще изчезнат с една много проста рецепта
Камъните в бъбреците ще изчезнат с една много проста рецепта

В много публикации съм чела различни неща за камъните в бъбреците и бих отбелязала, че повечето рецепти са сложни и трудоемки. Ето защо искам да споделя с вас моя личен опит.

Преди 30 години бях сериозно болна. Усетих тежест в десния ми бъбрек и за малко в болницата да започнат да ме лекуват с грешна диагноза за апендицит.

За щастие, в този момент урологът беше в спешното отделение, той започна да спори с другия лекар, допуснал грешката, направена в диагнозата. И когато осъзна, че не може дадокаже нищо, ме заведе в урологичната камара на своя отговорност. Месец по-късно бъбрекът ми все още си беше на мястото и аз се готвех за изписване.

Урологът преди изписването ми насочи вниманието към факта, че бях отслабнала и ме посъветва да ям повече, като увелича двойно приема на краве или козе мляко, както и кисело мляко.

Той също така ми предложи да провери бъбреците ми за наличието на камъни. След тестовете се оказа, че единият ми бъбрек е пълен с камъни с големината на бобени зърна. Но виждайки изтощеното ми състояние, ме посъветва да не се съгласявам с каквато и да е операция за премахване на камъните:

“Няма да издържиш операцията”.

И след това бях информирана за доста тъжни новини – че ще мога да живея едва още няколко години. Не трябваше да ям херинга изобщо, и всяка храна трябваше да бъде без сол (в крайни случаи, леко осолена).

Няколко месеца по-късно пътувах във влака, за да видя една приятелка и се оказа, че се бях озовала в един и същ вагон с много забавни момичета, които се връщаха у дома. Те пееха и танцуваха по целия път. Е, разбира се, пиха и ядоха. Те ме поканиха на своя импровизиран празник, но отказах – причината вече я знаете.

На една от спирките една баба седна при нас, която също обърна внимание на факта, че не участвах в общото забавление.

– А ти, дъще, защо не се забавляваш? Да не е починал някой или да е болен?

Казах всичко. И най-важното – че ми оставаше живот само няколко години… Какво забавно имаше във всичко това?

Рецепта, която спасява

Бабата ме посъветва:

Купете пет средни лимона. Измийте един лимон и го нарежете наполовина. Сутрин настържете един лимон и го изяжте. И за да не ви е прекалено кисел, поставете щипка сол в устата си.

Втората половина от лимона, изяжте вечер, също в настъргано състояние. Правете това в продължение на 5 дни. И най-важното е да приготвите бурканчета за урина и да наблюдавате как тя ще започне да се променя.

След месец отново повторете лечението. “На втората нощ урината ми беше невероятно мътна, на третата – като на овесена каша, но после започна постепенно да се избистря. Така, че се отървах от камъните в бъбреците.

Оттогава са минали много години и никога не съм имала проблем с камъните в бъбреците.

Това е така, защото още (и особено в горещите дни) пия вода с лимон. В екстремни случаи, двулитров буркан с 1 ч. л. лимонена киселина за превенция.

Веднага ви предупреждавам, че не можете да изчистите бъбреците си с лимонена вода, защото няма да има същия ефект. Само пресни и чисти лимони!

Вижте още: Сироп за кашлица от яйца – лекувакашлицата за един ден!

А колко хора са ми благодарили за тази рецепта! Нещо повече, те често ме смятаха за лекар (по едно време работех в аптека като началник на отдела и знаех почти всички болести на жителите на нашия малък град).