НАЧАЛО ЗДРАВЕ Втривайте синапеното масло в краката си! Ето предимствата!

Втривайте синапеното масло в краката си! Ето предимствата!

0
Втривайте синапеното масло в краката си! Ето предимствата!
Втривайте синапеното масло в краката си! Ето предимствата!

Както всички знаят, горчицата се използва в почти всички домакинства. Малцина обаче знаят за ползите от синапеното масло.

Синапеното масло се произвежда чрез студено пресоване на синапените семена от различни сортове (бели и черни). Маслото от черен синап е златисто, има приятен вкус и аромат. А готовият продукт, приготвен от бели синапени зърна, е малко по-светъл и има остър вкус.

Това масло съдържа много витамини, минерали и други хранителни вещества, които са много полезни за организма. Днес ще ви разкрием ползите от синапеното масло за масаж и по-конкретно, за втриване в краката.

Ползите от използването на синапено масло.

Очи: Ако масажирате краката си преди лягане с него, то зрението ви ще се подобри. Ако не спите добре, то тази рецепта ще ви помогне да се спите здравословно и спокойно. В допълнение, поддържа тялото здраво и силно.

Подобряване на кръвообращението: носенето на неудобни обувки през целия ден забавя и влошава кръвообращението на краката. Масажът на краката е най-добрият начин за увеличаване на кръвния поток. Масажирайте краката си 10-20 минути преди лягане. Този масаж е особено полезен за тези, които изпитват болка в ходилата поради диабет.

Загуба на тегло: причината за наднорменото тегло в тялото е натрупването на мазнини. Благодарение на масажа със синапено масло на ходилата за 5 минути преди лягане, натрупаната в тялото мазнина ще се стопи.

Добър сън: хората с безсъние трябва да масажират краката си 10-15 минути преди лягане всяка вечер.

Стрес и безпокойство: живеем в напрежение и стрес. Масажът на краката може да помогне за намаляване на стреса и нервността. С допълнителен натиск върху различните части на стъпалата, се подобрява работата на нервната система и тялото се отпуска. В допълнение можете да използвате акупресура.

Освобождаване от болки в краката: ако краката се измият с топла вода преди масажа, резултатът ще бъде още по-добър.

Намалено кръвно налягане: при застой на кръвта в краката съществува риск от повишено кръвно налягане. Благодарение на масажа този проблем може да се избегне.

Правилният начин да масажирате краката си:

Налейте топла вода в леген и добавете 5-6 капки от всяко етерично масло по ваш избор. Потопете краката си във водата за 10 минути, след което ги избършете с памучна кърпа. Седнете на стола и започнете да разтривате краката си с маслото от синап. Масажирайте стъпалото и пръстите на единия си крак. Сменете крака и направете същото с другия. Имайте предвид, че 10-15 минути са достатъчни за пълноценен масаж на краката.

Вижте още: Възстановете имунната си система само за 15 секунди

Опитайте тази рецепта и ще почувствате лекота в краката и цялото си тяло!