НАЧАЛО ЗДРАВЕ Напитка от куркума за подобряване на настроението

Напитка от куркума за подобряване на настроението

0
Напитка от куркума за подобряване на настроението
Напитка от куркума за подобряване на настроението

Напитка от куркума за подобряване на настроението

Свикнали сме да се борим с болката с лекарства, които често са на основата на ибупрофен. Но това вещество, въпреки че ни освобождава от болезнените усещания само за 15 минути, не лекува корена на проблема. Ето защо, ние просто периодично пием болкоуспокояващи, оставяйки болестта “да живее и процъфтява” в нашето тяло. Заедно с веществата, постъпващи в нашето тяло с хапчетата, появяват се и странични ефекти, включително: хипертония, стомашно-чревни нарушения, нарушения в работата на сърцето и бъбреците и др.

Нека не забравяме, че природата е способна да ни помага да се отървем от болката, без да вреди на тялото ни.

Средство срещу болки в ставите, гърлото и за нормализиране работата на сърдечно-съдовата система

Това средство се приготвя на основата на куркума, известна на всички подправка. Напитката с куркума е в състояние да неутрализира болката в мускулите, ставите, докато релаксира цялото тяло. Препоръчва се да се пие при сърдечни проблеми, главоболие и за подобряване на настроението.

Ако желаете, можете да експериментирате и да добавите към чая други съставки като: джинджифил, карамфил, канела, които само засилват ефекта и придават вкус на напитката.

Рецепта за напитка от куркума

Необходими съставки:
пречистена вода – 1 супена лъжица
куркума на прах – 0,5 ч. л. (или 1 ч.л. свеж корен)
черен пипер – една щипка
червен пипер – една щипка
лимон – 1 парче
мед – на вкус
кокосово масло – 0,5 ч. л

Приготвяне:
Кипнете водата и в нея добавете всички подправки. Оставете съставките да престоят в продължение на 20 минути. След това можете да добавите маслото, лимона и меда. Между другото, можете да използвате обикновено масло.

Употреба:
Пийте по една чаша от тази напитка на ден между храненията или в момент, когато изпитвате главоболие, болки в ставите и дискомфорт в гърлото, или просто за да подобрите настроението си!