НАЧАЛО ЗДРАВЕ Средство, което подобрява зрението и успокоява нервите

Средство, което подобрява зрението и успокоява нервите

Средство, което подобрява зрението и успокоява нервите
Средство, което подобрява зрението и успокоява нервите

Средство, което подобрява зрението и успокоява нервите

Моята леля ми даде страхотна рецепта за подобряване на зрението. Донесе я от далечна Грузия. Самата тя имаше проблеми с очите.

Но, разбира се, това беше цената на нейната професия – тя постоянно прекарваше времето си пред компютъра и това нямаше как да не се отрази на очите й. Постоянната умора, червените очи, нервното напрежение и безсънието допълват картината.

В Грузия отишла по работа. Там й препоръчали отлично средство, което помага за подобряване на зрението и успокоява нервите. Аз също го пробвах и ефектът ме изненада приятно. Напоследък дори си мислех за очила, вече нямам такива мисли! Виждам добре отново, а освен това имам просто железни нерви!

Съставът на рецептата включва само две съставки, които са лесно достъпни.

Валерианово вино за добро зрение

Необходими съставки:
валериана корен – 50 гр.
червено вино – 1 литър

Подготовка и употреба:
Ясно е, че в оригиналната рецепта се използва грузинско червено вино. Но намерих страхотна алтернатива. Можете да използвате домашно вино.

Валерианта трябва да бъде на прах, затова най-добре е да смелите корена в блендер или кафемелачка. След това, вземете някакъв стъклен съд, поставете получения прах и го залейте с виното. Затворете съда с капак и го оставете на хладно и тъмно място за 2 седмици. Периодично разклащайте съда, дори може да го правите всеки ден.

След 14-15 дни прецедете. Консумирайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно половин час преди хранене, докато напитката свърши. Зрението ви ще се подобри, ще сте по-спокойни, общото ви благосъстояние също ще се подобри!

Това вино помага за превъзмогване на стреса, неврози и симптомите, които са следствие на неустойчивата нервна система. Освен това е много вкусно.