НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да запазим свинското без замразяване до лятото?

Как да запазим свинското без замразяване до лятото?

0
Как да запазим свинското без замразяване до лятото?
Как да запазим свинското без замразяване до лятото?

Ако свинското можеше да говори, то определено щеше да ви подскаже как по-добре да “прекара” зимата – в буркан или просто в опушен вид.

Във времето, когато нямало фризери, хората търсели различни начини да удължат живота на свинското месо до лятото. Това е начинът, който се използвал от нашите баби и дядовци.

На 1 литър вода добавете 150 грама сол, 4-5 нарязани скилидки чесън, стрък мащерка, 2-3 дафинови листа, черен пипер.

Когато водата заври, поставете в нея всички съставки и изключете котлона. Разтворът трябва да се охлади. В голяма купа сложете парчетата свинско месо, които искате да съхраните: бекон, шунка, месо.

Саламурата трябва да покрива свинското месо, а върху него трябва да поставите нещо, за да поддържате месото под нивото на течността.

Два или три дни ще трябва да разбърквате свинското месо, така че то равномерно да се осоли. Две седмици е разумният срок за мариноване, въпреки че в някои страни този период достига един месец.

Осоленото свинско месо се измива със студена вода, избърсва се и се държи поне половин ден на място, където въздухът циркулира.

Вижте още: Вижте невероятните ползи от сока от киселите краставички!

Сега вече можете да ядете от свинското. Готовото месо трябва да се постави в буркан и да се съхранява на тъмно и хладно място.

Опитвали ли сте се да го приготвите? Получава се много вкусно!