НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Могат ли котките да виждат „духове“? Науката твърди, че „да“!

Могат ли котките да виждат „духове“? Науката твърди, че „да“!

0
Могат ли котките да виждат „духове“? Науката твърди, че „да“!
Могат ли котките да виждат „духове“? Науката твърди, че „да“!

Котките са тайнствени същества. Те са не само прекрасни по своему, но и изпълняват дълбока духовна роля в нашия живот. Когато котката се притисне към вас, тя не само ви разпознава като човекът, който я храни. Това също така е начинът, по който тя споделя астралната си сила и буквално „втрива” във вас магията си, разширявайки вашето съзнание.

Котките вероятно имат положително въздействие върху живота ви и често пречат на злите духове да влязат във вашето пространство. Те също така предпазват дома ви от негативни енергии, които влизат в дома ви с други хора и дори от тези, които преди са били там.

От научна гледна точка котките и кучетата (и други животни) могат да видят това, което хората не виждат.

Забелязали ли сте как понякога вашата котка или куче гледа нещо, което не виждате? Смята се, че котките, кучетата и другите бозайници виждат ултравиолетова светлина, която отваря напълно различен свят от този, който виждаме.

Въпреки това, много хора също говорят за духовни преживявания. Дали животното ви се свързва с отдавна изгубен роднина или идва при вас с предупреждение, което просто не можете да игнорирате?

Много собственици на котки (и кучета) вярват, че любимите им домашни любимци ги предупреждават за наличието на зли духове и природни феномени, а може би дори се опитват да ги предпазят от тези сили.

Повече от 2000 собственици на домашни любимци в Обединеното кралство смятат, че техните домашни любимци ги предпазват от духове. Те твърдят, че техните кучета или котки ги предупреждават за наличието на нещо свръхестествено чрез лаене, ръмжене или гледане в нещо, или отстъпление от нещо, което не се вижда. Някои респонденти казват, че техният домашен любимец е разтроен, когато наблизо има дух.

Котките изглеждат особено чувствителни, а някои собственици смятат, че техните котки следват духовете и използват енергията си, за да прогонят нежеланите същества от своята територия и следователно от вашия дом.

Има един интересен ритуал, използван от предците ни – когато се местили на ново място на пребиваване, още първия път те пускали котка в къщата. Ако къщата е стара, котката се грижи за всички нежелани негативни енергии – останките от предишните собственици. Ако къщата е нова, е необходим мощен енергиен заряд, който само една котка може да даде.

Психологични способности.

Британско проучване доказва, че хората вярват, че котките имат екстрасенски способности: “Много собственици на домашни любимци са сигурни, че животните им усещат, когато член на семейството се прибира вкъщи или е на път да напусне дома. Други казват, че техните домашни любимци знаят кога е време да вечерят, докато някои казват, че животните им могат да усетят, че идва буря”.

75% от собствениците на домашни любимци смятат, че техните животни могат да предскажат болестта. Например, собственик на куче съобщава, че кучето му го е предупредило за бъбречна инфекция, като е сложил лапата си на стомаха му.

Също така наскоро се появи проучване, което показва как две кучета са били в състояние да открият рак на простатата в урината с точност от 98%.

Проклятието.

Тъй като котките са източник на положителна и космическа енергия, се смята, че те могат да премахнат злите очи и проклятията. Вижте къде често седи вашата котка, тя улавя енергийните центрове във вашия дом.

Котките имат адаптивна реакция, която е пряко свързана с инстинктите им за оцеляване. Те са уникално възприемчиви и по тази причина, ако котката ви се крие от вас или от друг човек, това може да се дължи на факта, че усеща нещо негативно.

Изцеление.

Има много изследвания, които подкрепят лечебната способност на котките. Например, изследователите са открили, че собствениците на котки имат намален риск от сърдечни пристъпи и инсулти с повече от една трета. Учените предполагат, че котката облекчава стреса и тревожността, понижава кръвното налягане и сърдечната честота.

Вижте още: Защо децата в Япония се подчиняват на родителите си?

Вярвате ли в силата на вашата котка?