НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народни средства за решение на дребни здравословни проблеми

Народни средства за решение на дребни здравословни проблеми

0
Народни средства за решение на дребни здравословни проблеми
Народни средства за решение на дребни здравословни проблеми

Народни средства за решение на дребни здравословни проблеми

Да преборим гъбичките по краката
Мнозина използват вода за уста. Дезинфекцира венците, зъбите и действа като антисептик. Ако ежедневно накисвате краката си в такъв разтвор, скоро ще можете да се отървете от гъбичките!

Да се справим със слънчевото изгаряне
Ние всички мечтаем за красив тен, но понякога може да злоупотребим с престоя си на слънце и да получим слънчево изгаряне. За това ще ви помогне обикновен черен чай. Той има много антиоксиданти, които спомагат за облекчаване на болката и намаляват зачервяванията при изгаряне. Прикрепете торбичките за чай към проблемните зони и оставете за известно време. Облекчението няма да се забави дълго.

Да преборим ангината
Смесете равни количества вода и ябълков оцет. Плакнете гърлото няколко пъти на ден, за да облекчите болките.

Тонизиране на цялото тяло
Много хора пият кафе сутрин. Но кофеинът е вреден за здравето, включително за сърдечно-съдовата система. По-добре сварете мента или просто дъвчете листата й. Незабавно ще спрете да изпитвате сънливост и няма да навредите на сърцето си.

Да се справим с киселините
Най-доказаното средство при киселини, което може да се използва дори и от бременни жени. Ако усетите дискомфорт и парене в стомаха, просто изяжте 1 ч. л. сода за хляб.

Да почистим ушите си
Капнете няколко капки кислородна вода и изчакайте. Започва процесът на почистване на ушите, който може да бъде придружен от леко парене и сърбеж. Но това е само знак, че кислородната вода се среща с бактериите и ги премахва!

Да излекуваме гъбичките по ноктите
Ако изпитвате сърбеж и парене, причинени от наличието на гъбички, просто поръсете сода за хляб във вашите чорапи и ги носете през целия ден. Веднага ще почувствате облекчение! Опитайте тези средства, защото не губите нищо!