НАЧАЛО ЗДРАВЕ Райската ябълка помага за превенция на много заболявания

Райската ябълка помага за превенция на много заболявания

0
Райската ябълка помага за превенция на много заболявания
Райската ябълка помага за превенция на много заболявания

Райската ябълка помага за превенция на много заболявания

На рафтовете по магазините можете да откриете райски ябълки. Полезни ли са? И как иначе!

Райската ябълка има положителен ефект върху тялото. Полезна е при хора с наднормено тегло, защото съдържа малко калории – само 66 ккал на 100 грама. И не се смущавайте, че тя е сладка. Сушената райска ябълка помага при високо кръвно налягане подобно на лекарствата за кръвно. Достатъчно е да се консумират по 2-3 броя всеки ден.

Този полезен плод помага и при заболявания на стомашно-чревния тракт. За да се справите с диарията, е необходимо да нарежете шест плода на парчета и да ги залеете с три чаши гореща вода. Оставете за тридесет минути, покрити с капак. Пийте студената напитка по една чаша през два до четири часа.

Консумирайки райска ябълка сутрин, тя ще ви даде енергия за целия ден. Този плод е чудесен начин за предотвратяване на рак, камъни в бъбреците и белодробни заболявания.

Тя има диуретичен ефект. Перфектно тонизира, подмладява организма, помага при нарушения на нервната система и дори забавя процеса на стареене.

Райската ябълка увеличава апетита и подобрява настроението. За хората с проблеми със зрението, райската ябълка също е много полезна.

Тя е отличен антиоксидант.

Този плод има висока хранителна стойност. Също така, райската ябълка е богата на витамин С, А, желязо, калций, мед, манган, калий. Плодовете съдържат лимонена и ябълчена киселина.

Райската ябълка изпреварва обикновените ябълки по съдържание на следните полезни елементи: натрий, калий, магнезий, калций, желязо.

Затова е толкова полезна за хората, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, както и при атеросклероза. Понякога плoдовете повяхват. Това означава, че плодът не е узрял и съдържа голямо количество танини. Mожете да сложите райската ябълка във фризера.

Райската ябълка е много полезен продукт. Но трябва да се консумира внимателно от хора с диабет. Това се дължи на високото съдържание на захар, а именно фруктозата и глюкозата в плодовете. Включете в диетата си райската ябълка и ще почувствате как тялото ви ще ви каже: “Благодаря!”