НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тинктура от японска акация срещу диабет тип 2

Тинктура от японска акация срещу диабет тип 2

0
Тинктура от японска акация срещу диабет тип 2
Тинктура от японска акация срещу диабет тип 2

Тринадесетгодишната дъщеря на една приятелка страдаше от диабет от малка. Какво ли не опитаха, но всичко без резултат. И по някакъв начин на гарата, докато чакала влака, тя се заговорила с човек, който й дал тази рецепта. Чаша сухи плодове японска акация се измиват с топла вода, подсушават се, нарязват се, слагат се в стъклен буркан, заливат се с 56% водка в съотношение 1 част акация до 5 части алкохол, бурканът се затваря плътно и се оставя за 10 дни на тъмно място, от време на време се разклаща.

Приема се по 30 капки 3 пъти дневно преди хранене с вода.

След известно време, след като приятелката ми завела дъщеря си на лекар, той бил шокиран да види детето здраво.

Японска акация
Тя е от семейство бобови, към което се отнасят 13 хиляди вида, включително бялата акация и глицинията.

Акацията расте в горите на Китай, Корея и Япония.

Що се отнася до тинктурата от акация, напоследък тя се използва много широко.

Външно се използва за измиване на гнойни рани, мокреещи рани, трофични язви, парапроктит, мастит, хемороиди, изгаряния, измръзване, ечемик, зъбобол, заболявания на венците, гъбички, екземи и др.

Вътрешно, тинктурата от акация се използва при чернодробни заболявания, хронична диария, както и срещу дизентерия, при стомашни и язви на дванадесетопръстника, повишено кръвно налягане и ангина, колит, гастрит, глисти, хроничен плеврит, вътрешен кръвоизлив, белодробна туберкулоза (в начален етап), както и за подобряване на апетита и като хапче за сън.

Тинктурата е напълно нетоксична, притежава антисептични и противовъзпалителни свойства. Има аналгетичен ефект и ускорява заздравяването на раните, допринасяйки за бързия растеж на младата съединителна тъкан, образуваща се по време на заздравяването.

Как се приготвя тинктурата?
Необходими са ви пресни плодове, които узряват през септември и се събират от средата на септември до декември, измийте с преварена вода, нарежете на парчета, поставете в стъклен или порцеланов съдов – не метален! Залейте с водка в съотношение 1: 2, според грамажа (акация – водка).

Престоява в продължение на 10 дни. След това плодът се изважда и течността се прецежда през памук и филтърна хартия. Резултатът е чиста тинктура с червеникаво-кафяв цвят.

Ако плодовете са по-сухи, водката трябва да е 5 пъти повече, т.е. в съотношение 1: 5. Оставете да престои, често разклащайте, в продължение на 10 дни. След това течността се прецежда, оставя се за два дни и отново се прецежда.

Най-добре е да приемате 75-30 капки 3 пъти на ден 30 минути преди хранене и четвърти – преди лягане. Приемайте 3 седмици и, ако е необходимо, след 10-дневна почивка, повторете.

Съхранявайте тинктурата на хладно и тъмно място.