НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тридневна диета за детоксикация на организма

Тридневна диета за детоксикация на организма

0
Тридневна диета за детоксикация на организма
Тридневна диета за детоксикация на организма

Тридневна диета за детоксикация на организма

Истинско съкровище! Идеална за след празниците.

Безпричинната умора, безсънието, мигрената, депресията, тревожността, запекът, липсата на енергия, подуването на корема, целулитът, акнето и загубата на коса могат да бъдат някои от сигналите, които тялото ви изпраща.

Както и да живеем, ние винаги сме изложени на различни токсини. Това е въздухът, който дишаме, продуктите, които консумираме и козметиката, която използваме.

Когато в нашето тяло се натрупват много токсини, функционирането на вътрешните органи се влошава, включително на белите дробове, черния дроб и дебелото черво.

Ето защо е важно редовно да се извършва детоксикация.

Детоксикацията е процес на неутрализиране, трансформиране и извеждане на токсините от организма.

Много от тези токсини постъпват чрез храната, лекарствата и атмосферата. Вътре в тялото, мазнините, особено холестеролът, свободните радикали и други вредни молекули действат като токсини.

Бавното храносмилане, дисфункцията на дебелото черво, лошата активност на черния дроб, лошата бъбречна функция, заболяванията на дихателните пътища и кожата водят до повишена токсичност в организма.

Важно е всяка програма за възстановяване да започва с детоксикация.

Съществува проста 3-дневна диета, която ще ви помогне.

Не се препоръчва употребата на млечни продукти два дни преди началото на диетата. Също така по време на диетата не трябва да се правят тежки упражнения.

Основни правила:
Преди закуска изпийте 300 мл. вода с лимонов сок. За закуска се препоръчва да се пият 300 мл. сок от грейпфрут. Ако не харесвате тези плодове, можете да ги замените с ананасов сок.

Пийте по 300 мл. сок от моркови на обяд.

Пийте по 400 мл. сок или си направете смути от банани, круши или кайсии, тъй като те съдържат голямо количество калий.

Преди лягане, изпийте 400 мл. сок от червена боровинка, за да контролирате микроорганизмите в белите дробове, които могат да доведат до инфекции.

Препоръчително е да се отпуснете в топла вана през тези три дни в продължение на 20 минути всеки ден. Изпотяването премахва токсините от тялото ви.

Добавете от 5 до 10 капки масло от евкалипт в съд с гореща вода и дръжте главата си над парата. Вдишайте, докато водата започне да се охлажда.

Тези прости съвети ще ви помогнат да приведете тялото си в ред!Правите ли си редовно детоксикация на организма?