НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лучените люспи лекуват разширени вени и тромбофлебит!

Лучените люспи лекуват разширени вени и тромбофлебит!

0
Лучените люспи лекуват разширени вени и тромбофлебит!
Лучените люспи лекуват разширени вени и тромбофлебит!

Заболяването разширени вени се характеризира с деформация на вените на долните крайници, което често е съпроводено от подуване на краката и поява на трофични язви. За профилактика и лечение на разширени вени в народната медицина се използват различни средства, сред които лучените люспи, които са доста популярни.

Как да приготвим лекарство от лучени люспи:

Приготвяне на тинктура от лучени люспи с водка или спирт 50-70 °.

Лучените люспи (1 част) се стриват, изсипват се в стъклен съд, заливат се със спирт или водка (5-7 части) и се накисват в продължение на 7-10 дни. След това тинктурата се прецежда и се изсипва в съд от тъмно стъкло. Готовото лекарство се приема на малки количества и по правило се дозира на капки.

За приготвянето на гореща инфузия, лучените люспи (1 част) се поставят в тенджера, заливат се с гореща преварена вода (10 части), разбъркват се. Съда се покрива с капак и се нагрява на водна баня в продължение на 15 минути. След това инфузията се охлажда до стайна температура в продължение на 1 – 1,5 часа, прецежда се и се разрежда с преварена вода.

За да се приготви инфузията от лучени люспи по горещия метод, 2 супени лъжици стрити люспи се заливат с 400 мл вряща вода и се накисват в продължение на 6-8 часа.

За да се приготви инфузията по студения метод, 1 част стрити люспи се изливат в 10 части преварена вода на стайна температура, накисват се в продължение на 4-12 часа, след което се прецеждат.

За да се приготви отвара, лучените люспи (1 част) се заливат със студена вода (10 части), разбъркват се и се варят на слаб огън или на водна баня за 15-20 минути, след това се охлаждат до стайна температура, филтрират се и се разреждат с преварена вода.

За приготвяне на екстракт, инфузията или отварата се варят на слаб огън, докато половината от обема се изпари. Освен това екстрактът се приготвя от тинктура чрез изпаряване на част от алкохола. Като правило, екстрактът се дозира на капки.

Лечение на разширени вени с лучени люспи

За да подобрите тонуса на засегнатите области, 3 пъти на ден втривайте вените със смес от екстракт от лайка и лучени люспи (1:1).

За болка в засегнатите вени, приложете компрес от смес на тинктура от невен и лучени люспи (1:1). Разредете с ½ чаша студена вода, навлажнете сгъната марля и я приложете на засегнатите места за 15-20 минути.

Вижте още: Вълшебното рициново масло ще ви избави от ишиас и артрит

В допълнение, при болка в краката, се препоръчва да се добавя отвара от лучени люспи във ваната за крака. След ваната превържете краката с еластична превръзка.