НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 неща, които бръчките по лицето разкриват за вашето здраве

5 неща, които бръчките по лицето разкриват за вашето здраве

0
5 неща, които бръчките по лицето разкриват за вашето здраве
5 неща, които бръчките по лицето разкриват за вашето здраве

Знаете ли, че лицето ви дава знаци за, това какво се случва в тялото ви? Повечето хора не разбират тази връзка, но от хиляди години древните лечители са разчитали по лицето на човек дали е в опасно здравословно състояние или не.

Ето 5 неща, които линиите на лицето ви казват за вашето здраве

Вие сте изложени на риск от сърдечно заболяване
Според членовете на Европейската асоциация по кардиология, бръчките по челото могат да бъдат ранен признак на състояние, наречено атеросклероза. Кръвоснабдяването и снабдяването с кислород на основните органи на тялото ви, включително кожата, е ограничено.

Учените твърдят, че естеството на атеросклерозата и бръчките на челото са свързани с оксидативния стрес и изчерпването на количеството протеин в колагена.

Кръвоносните съдове на челото са тънки, така че те са по-чувствителни към натрупването на плаки.

Може би сте хипертоник
Ако се грижите добре за кожата си, тогава се грижите добре и за тялото си. Специалистите от Медицинския център на Лайденския университет доказаха това в изследване за стареенето и външния вид. Очевидно мъжете и жените, които изглеждат много по-млади за възрастта си, имат по-ниско кръвно налягане, отколкото хората с отпусната кожа.

Имате слаби кости
Експертите от университета в Йейл установили, че жените на възраст между 40 и 50 години е вероятно да имат по-дълбоки бръчки по лицето, ако имат по-ниска костна плътност. Начинът на живот може да доведе до намаляване на производството на колаген в организма.

Риск от рак на кожата
Ако имате бръчки, които изглеждат като палачинки около лявата ви буза, трябва да се тествате за рак на кожата. Според дерматолозите тази страна на лицето е изложена в по-голяма степен на ултравиолетовите лъчи от слънцето, докато шофирате. Следователно тя е изложена на по-голям риск от увреждане от слънцето.

В някои случаи грубите петна по бузите могат също да показват проблеми с белите дробове. Имате ли проблеми с дишането или се задъхвате лесно по време на тренировка?

Вие сте под голям стрес
Ако в близост до веждите се появяват видими линии, в допълнение към бръчките на челото, тялото ви може да сигнализира, че сте подложени на стрес или потискате негативните емоции. Когато сте в това състояние, тялото ви произвежда повече кортизол, което е свързано с преждевременна загуба на колаген.