НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време и усилия

7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време и усилия

0
7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време и усилия
7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време и усилия

7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време и усилия

Вероятно зимата не е любим сезон за автолюбителите. В края на краищата, трябва да направите толкова неща: да смените гумите, всяка сутрин трябва да почиствате колата от сняг и скреж.

Но ние решихме да ви помогнем да се справите с всички трудности за нула време и сме събрали полезни трикове, с които студът вече няма да ви плаши.

Замръзнало стъкло
Как да разрешите проблема: смесете оцет и вода (3 към 1) и напръскайте върху стъклото.

Или добавете чист спирт (600 мл.), вода (200 мл.) и препарат за миене на съдове (1 капка). Напръскайте върху заледеното стъкло.

Замръзнала ключалка
Обикновените средства за дезинфекция на ръцете отлично помагат за отстраняване на образувания лед и задействат механизма. Поставете няколко капки върху ключа или в ключалката.

Можете да използвате и стария доказан метод: нагрейте ключа със запалка и го поставете в ключалката. Но бъдете внимателни, да не се изгорите.

Как да го предотвратите: за да не замръзва ключалката, напръскайте малко WD-40 в ключалката преди началото на голямото застудяване.

Вратите не се отварят
Как да предотвратите замръзването на вратите? За това ще помогне обикновения кулинарен спрей (продава се във всеки супермаркет). Просто напръскайте върху гуменото уплътнение на вратата и избършете с хартиена салфетка.

Запотени прозорци
Как да разрешите проблема: избършете прозореца с гъба за ученическа дъска. Прозорецът вече няма да се запотява.

Как да го предотвратите: напълнете стар чорап или торбичка с пълнител за котешката тоалетна и го поставете под седалката.

Съвет: Не оставяйте отворени съдове с течност или вода в колата си през нощта.

Лед върху страничните огледала
Как да го предотвратите: за да се избегне образуването на лед по огледалата, просто ги увийте за през нощта в найлонови торбички и фиксирайте добре с ластик. След като отстраните опаковките на сутринта, ще видите, че огледалата са идеално чисти и не е нужно да губите време за почистване.

Замръзнали и запотени фарове
Как да го предотвратите: Необходимо е да почистите фаровете много добре, а след това нанесете тънък слой восък. Восъкът няма да остави снега или водата да се задържат. Ефектът продължава няколко седмици и няма да ви се налага постоянно да ги бършете.

Заседнал в снега
Как да разрешите проблема: винаги дръжте няколко пакета с пълнител за котешка тоалетна в багажника. Ако колата буксува (особено при лед), изсипете малко количество под гумите и можете лесно да потеглите.

Има още един много добър трик, за който много малко хора знаят. Вземете постелки и ги поставете под гумите – това ще създаде сцепление и ще се справите с неприятната ситуация.