НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Алуминиевото фолио нанася непоправима вреда на здравето ни

Алуминиевото фолио нанася непоправима вреда на здравето ни

0
Алуминиевото фолио нанася непоправима вреда на здравето ни
Алуминиевото фолио нанася непоправима вреда на здравето ни

От доста време алуминиевото фолио е незаменим кухненски аксесоар. Вероятно, то може да бъде открито във всеки дом. Каква е причината за неговата популярност? Фолиото е изключително ефективно за справянето с много кухненски и битови задачи. Фолиото, често, се използва за покриване на запеканки и други ястия на фурна.

Но последните изследвания показват, че ако готвите с алуминиево фолио, причинявате непоправима вреда на здравето си. В нашата статия ще ви представим всички факти, които трябва да знаете за това средство.

Казано по-просто, ако готвите с алуминиево фолио, тогава играете със здравето си. Първото нещо, което трябва да знаете: алуминиевото фолио е опасно за мозъка.

То представлява невротоксичен тежък метал, който е свързан с появата на болестта на Алцхаймер. Излагането на този метал може да доведе до нарушения в работата на мозъка. Естествено, всичко това може да доведе до загуба на памет и контрол над тялото ви.

В допълнение към мозъчното увреждане, готвенето с алуминиево фолио може също да повлияе отрицателно върху костите. Този метал може да се натрупва в костите. Това е наистина лошо, защото се конкурира с калция за пространството вътре в костите и често има надмощие над минерала, от който се нуждаем.

Също така е опасно за белите дробове. Доказано е, че вдишването на алуминиеви частици причинява респираторни проблеми, като белодробна фиброза.

Дори само едно хранене, приготвено с помощта на фолио, може да отдели 400 мг. алуминий.

Колкото по-висока е температурата, толкова по-голямо е излъчването. Фолиото не е подходящо за приготвяне на храна. Световната здравна организация предупреждава, че в организма на човек не трябва да се съдържат повече от 60 мг. алуминий.