НАЧАЛО ЗДРАВЕ Имунолог: „За лечение на настинки и бронхит ви е нужно мляко“

Имунолог: „За лечение на настинки и бронхит ви е нужно мляко“

0
Имунолог „За лечение на настинки и бронхит ви е нужно мляко“
Имунолог „За лечение на настинки и бронхит ви е нужно мляко“

Днес ви представяме чудесна природна рецепта за лечение на настинки!

Зимата вече започна и ни кара да се чувстваме все по-малко щастливи поради липса на топло време. Почти всеки ден виждаме хора, които кихат и кашлят, и скоро забелязваме със съжаление, че симптомите на обикновената настинка са забележими и върху нас самите: имаме възпалено гърло, хрема, главоболие, кашлица…

Лекарите казват, че студеният сезон започва през септември-октомври и завършва през март-април. Освен това през този период човек може да боледува два или дори три пъти. През годините на живота се хващат внушителен брой болести, така че човек има време да натрупа опит в справянето с настинки.

Днес ще ви разкажем как да лекувате настинки с народни средства у дома. В крайна сметка, естествените продукти действат възможно най-щадящо организма, свеждайки до минимум възможните вреди и неприятни последствия. Докато фармацевтичните хапчета и таблетки съдържат много химия.

Лечение на настинки у дома

Природата вече е създала в нас мощен механизъм, който предпазва от болести на всички нива – имунната система. И в случай на настинка, главното нещо, което трябва да се направи, е да не се пречи на имунитета да се справи с болестта, а не да се предприемат действия, които пречат на нормалното функциониране на имунната система.

Когато температурата се повиши, много хора бързат да я свалят веднага, а това е грешка. Тялото специално повишава температурата, за да унищожи бактериите и вирусите, така че трябва да се справяте с дискомфорта само и да оставите имунната система да работи. Температурата трябва да се свали, ако е до 38 градуса и продължава да се покачва.

Малцина разбират, че кашлицата е защитна реакция на тялото, с която се опитва да изчисти дихателните пътища от храчките. Когато кашля, тялото изхвърля микроби със слюнката. Затова кашлицата трябва да се лекува само ако не премине няколко дни.

Но това, което наистина ви препоръчваме е да пиете много течности. Това ще помогне за премахване на храчките, както и за разширяване на кръвоносните съдове и подобряване на кръвообращението.

По-добре е да се приемат природни лекарства. Препоръчваме ви да пиете горещ чай от джинджифил с лимон, когато имате настинка. Не би било неправилно да се добави лъжица мед към такава напитка.

Горещият чай съдържа танини – вещества, които помагат за премахване на храчките. Медните ензими се борят с вредните бактерии. Лимонът, който съдържа много витамин С, действа като антисептик.

Ако имате малини у дома (пресни е по-добре, но конфитюрът също е подходящ), лекарите силно препоръчват консумацията им при настинка. Малината съдържа салицилова киселина, която намалява възпалението и предотвратява проникването на патогенни микроорганизми в организма.

И в заключение, ние ще ви споделим тайната за природен лек, който ефективно лекува настинки в домашни условия и дори помага да се отървете от бронхит.

Съставки:

  • 250 мл прясно мляко
  • 1 ч. л. масло (може да бъде какаово масло)
  • 1 ч. л. мед
  • 1 жълтък
  • 0,25 ч. л. сода за хляб

Приготвяне:

Сварете млякото и го оставете да изстине. Добавете мед и масло. Разбъркайте добре.

Вижте още: Ето какво не знаете за употребата на куркумата

Добавете сода, жълтък в сместа и разбъркайте отново. Ако желаете, можете да добавите 1 чаена лъжичка бренди или коняк.

Приемайте лекарството по 50 ml дневно преди лягане. Терапевтичният ефект е забележим на следващия ден. Много по-добре е, отколкото да приемате рекламираните чудодейни прахчета срещу настинки, нали?