НАЧАЛО ЗДРАВЕ Невероятни ползи за здравето и красотата от алое вера

Невероятни ползи за здравето и красотата от алое вера

0
Невероятни ползи за здравето и красотата от алое вера
Невероятни ползи за здравето и красотата от алое вера

Алое вера е познато от векове заради своите лечебни свойства. Това растение се използва широко в козметиката. Гелът в алое вера съдържа витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти, които вършат чудеса за кожата.

Може би ще се изненадате от всички ползи за здравето, които алое вера може да предложи!

Има антиоксидантни и антибактериални свойства. Алое вера съдържа мощни антиоксиданти, които принадлежат към семейството на полифенолите. Полифенолите в алое вера могат да помогнат за потискане растежа на бактериите, които причинят инфекции и възпаления.

Ускорява лечението на изгарянията
Алое вера обикновено се използва като локално средство за лечение на изгаряния, включително слънчево изгаряне. Според някои експериментални проучвания, алое вера може да съкрати процеса на лечение с около девет дни в сравнение с конвенционалните препарати.

Помага за предотвратяване на бръчки
Някои проучвания показват, че локалното приложение на гела от алое вера може да забави стареенето на кожата. Едно проучване с 30 жени над 45-годишна възраст доказа, че локалното приложение на гела повишава производството на колаген и еластичността на кожата за период от 90 дни.

Може да намали акне и да облекчи белезите от акне
Алое вера гел действа като естествено средство при акне и белези от акне. Антимикробните свойства на алое вера предотвратяват акне и намаляват зачервяванията и възпаленията, които причинява акне.

Действа като естествен овлажнител
Алое вера може да се използва вместо лосион за естествено ежедневно овлажняване на кожата. То почиства и омекотява кожата, без да запушва порите и е ефективно както при мъжете, така и при жените.

Регенерираща маска от алое вера
Ежедневната доза алое вера ще омекоти кожата и ще й придаде здравословен блясък, като същевременно намали възпалението и зачервяването. Опитайте тази проста процедура с алое вера и кожата ви ще се почувства съживена за нула време.

Измийте листата алое вера, като внимавате ги притиснете, за да ги омекотите. Нарежете листата наполовина или на по-малки парчета, като използвате толкова, колкото са ви необходими.

Отрежете краищата от двете страни, така че да ви е по-лесно почистването. Обелете листа алое вера. Използвайте лъжица, за да извлечете сока и го изсипете в купа.

Втрийте го в кожата на лицето с помощта на ръцете си. Оставете да престои 20 минути или докато изсъхне. Измийте. Използвайте чиста кърпа, избършете лицето си, погледнете се в огледалото и се насладете на сияещата си кожа. Кожата ви ще бъде мека, здрава и съживена.