НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта за здраве и дълголетие с пелин и бял равнец

Рецепта за здраве и дълголетие с пелин и бял равнец

0
Рецепта за здраве и дълголетие с пелин и бял равнец
Рецепта за здраве и дълголетие с пелин и бял равнец

Рецепта за здраве и дълголетие с пелин и бял равнец

Много познати са ме питали как съм доживяла до 80 години. През 1982 г., на 15 февруари погребах съпруга ми, а на 27 февруари майка ми. На 6 май – по-малкия ми брат, на 25 май – средния. Бях най-голямата в семейството. За 4 месеца погребах четирима и всички страдаха от едно заболяване – рак. Какво ми оставаше?

Не исках да живея повече. Взех бутилка и отидох на гробището, за да остана там. Но, както виждате, не стана така. Стъмни се и аз се уплаших.

Един познат шофьор ме качи в колата си и ме заведе в болницата. Излизайки от болницата, срещнах една позната на майка ми, която ми даде рецепта, която използвам вече 24 години.

Приготвям 3 литров буркан пролетта и 3 литров буркан есента. Изглежда действа противораково, но също така лекува много заболявания, включително грип, болки в гърлото и като цяло повишава жизнеността.

200 гр. шипки
шепа борови връхчета
шепа бял равнец
шепа невен
5 гр. пелин

Всички съставки се заливат с 3 литра вряла вода, оставя се за 2 часа на парна баня. Увива се в одеяло за 24 часа, след което се прецежда и към същия буркан се добавят:

100 гр. бефунгин (чага)
100 мл. сок от алое
500 гр. мед
250 гр. хубава ракия

Бурканът се оставя за 48 часа на тъмно и студено място. Приема се 2 седмици по 1 чаена лъжица 30 минути преди хранене.

Още по 1 супена лъжица 3 пъти на ден.

Смилам 1 кг лимони в месомелачка и добавям 1 кг захар, поставям сместа в буркани.

Всеки ден си купувам кефир. Обикновено в 8 часа вечерта, наливам си от него в чаша, добавям 3 чаени лъжички от лимонената смес и го изпивам. Същото правя и на сутринта.

Приготвям още една смес:
1 кг сушени кайсии
1 кг стафиди
250 гр. орехи

Съставките се смилат в месомелачка и се добавят 500 гр. мед. Това е моята закуска и вечеря, и така вече 24 години – не пропускам нито един ден.

Освен това, всяка сутрин правя гимнастика.