НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако в социалните мрежи публикувате това, имате ниско самочувствие

Ако в социалните мрежи публикувате това, имате ниско самочувствие

0

За повечето от нас профилът в социалните мрежи се превърна в неразделна част от живота. Ние активно използваме социалните мрежи, за да общуваме с приятели, във взаимоотношенията си с близки и дори като отлично средство за насърчаване на бизнеса и саморазвитието си.

Но мислите ли, че вашите постове и снимки  могат да ви кажат нещо, което не забелязвате? Всъщност днес всеки специалист по човешки ресурси, само с два клика, ще определи какъв сте като човек, какви са отношенията ви с обществото и дори дали имате психологически проблеми!

С една дума, ако искате – вярвайте, ако искате – не, но ако публикувате на страницата си тези 6 аспекта от живота, определено имате много ниско самочувствие!

1) Постоянно отбелязвате местоположението си.

Уви, тук няма какво да се радвате, защото непрекъснатото публикуване на локации не говори за вашия активен и изпълнен със събития живот, а за това как да извикате на света, че искате да бъдете забелязани, признати за успешни и одобрени. В профила на такива хора има много снимки от пътувания, екскурзии, ресторанти и дори кина.

2) Вие постоянно публикувате снимки от фитнес залата.

Чрез поставянето на снимки от пътеката или тренировката си, хората вярват, че по този начин ще „представят“ себе си в най-добрия си вид като човек, който работи по тялото си и по своята привлекателност като цяло. На практика е вярно обратното – експертите уверяват, че по-късно само малък процент може да се похвали с добри резултати, а мнозинството, следователно, са просто фокусирани върху задачата да докажат нещо на някого, като в същото време предизвикват много критики и дори подигравки!

3) Вие постоянно публикувате снимки на това, което сте яли или ще ядете!

Да се наслаждавате на вкусна и естетично красива храна е винаги прекрасно, но превръщайки този процес в „обществен“, това означава, че просто искате да бъдете по-привлекателни за хората около вас. Повярвайте ми, дори най-близкият ви кръг не се интересува от това, което влиза в стомаха ви!

4) Добавяте „в приятели” много хора!

Социолозите и психиатрите са на едно мнение за хората, които непрекъснато попълват списъка на своите виртуални приятели (а често и непознати!) Страдат от съмнение в себе си, дори не се харесват! И обратното – хората, които знаят стойността си, си позволяват да бъдат “приятели” само за избраните, за най-близките и за тези, с които всъщност поддържат отношения в реалния живот!

5) Вие се хвалите след пазаруване, особено ако са маркови неща!

Всички момичета без изключение обичат пазаруването, но ако мислите, че купуването на ценно нещо трябва да бъде придружено с пост в социалната мрежа, то вие определено сте несигурен човек, който трябва да бъде забелязан и неговото поведение – одобрено! Смятате ли, че хората, които имат високо самочувствие, ще прекарат време в това?

6) Вие постоянно говорите за това как се чувствате!

И накрая… Проучванията на университетите в Бирмингам, Единбург и Хериот-Уолт от Великобритания вече потвърдиха, че хората, които в своите постове ярко описват настроението, чувствата и емоциите, показват, че всъщност точно тези неща им липсват в реалния живот. Те публично изясняват взаимоотношенията си, като по този начин напълно унищожават интимността на връзката си!

Вижте още: Техника за релаксация, която ще ви приспи за 60 секунди

Бъдете внимателни, защото често мислим, че публикуваме в социалните мрежи само положителна информация за себе си, но на практика можете да направите обратното. По-добре е да повишите самочувствието си с помощта и подкрепата на специалист.