НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Плетенето е толкова лесно: Чорапи на две игли без зашиване

Плетенето е толкова лесно: Чорапи на две игли без зашиване

0
Плетенето е толкова лесно: Чорапи на две игли без зашиване
Плетенето е толкова лесно: Чорапи на две игли без зашиване

Топлите и красиви плетени чорапи са най-добрият подарък за краката ви през студения сезон. До неотдавна се използваха 5 игли за плетене, от които доста хора се плашеха, особено начинаещите. Но това прекрасно изделие, вече може да бъде изплетено на две игли. Тази технология е много по-лесна и по-бърза от класическия метод за плетене на чорапи и начинаещи биха се справили.

Чорапите, изплетени по този начин се получават много красиви и удобни.

Плетене на чорапи на две игли
Необходими са ви:
прежда с желаните от вас цветове
2 игли за плетене
шивашки метър

За да пасва чорапът перфектно на крака, трябва да знаете точния размер на стъпалото и дебелината на глезена. Също така, определете височината от петата до глезена.

Започва се с подготовката на задната горна част на чорапа. На всяка игла наберете по 22 бримки. Изплетете 4 см. редуващи се налице и наопаки бримки.

Изплетете още 4 см. налице. Задната част е готова.

Сега пристъпете към петата. За да се оформи петата, на всеки ред, намалявайте с втората, третата и 2 предпоследни бримки. Правете това, докато останат 12 бримки на ред. След това, започнете отново да разширявате плетката. Започнете реда, като изплитате първата лицева бримка на всеки ред с последната на предишния, докато отново получите 22 бримки – това е начинът, по който да оформите дъното на петата.

Плетете долната част по същия начин, например 8 сантиметра (в зависимост от размера на стъпалото). Задната и долната част са готови.

Оформете чорапа по същия начин като петата: намалете бримките на 12, след което увеличете до първоначалния брой. Изплетете върха на чорапа 8 см, на всеки лицев ред, свържете първата и последната бримка. Така свързвате стъпалото с горната част на чорапа и продуктът придобива цялостен вид.

Изплетете 4 сантиметра от предната част, свързвайки я със задната част на чорапа по същия начин, както горната със стъпалото. Сега изплетете 4 см ластик.

Готово!