НАЧАЛО ЗДРАВЕ Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите

Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите

0
Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите
Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите

Втривайте синапено масло в стъпалата си! Ето какви са ползите

Ефектът е невероятен! Както всички знаете, горчицата присъства в почти всеки дом. Но малцина знаят за ползите от синапеното масло.

Синапеното масло се произвежда чрез студено пресоване на синапено семе от различни сортове (бяло и черно). Маслото от черно семе е със златист цвят, има приятен вкус и аромат. Маслото от бяло семе е малко по-тъмно, има лютив вкус.

Това масло съдържа много витамини, минерали и други хранителни вещества, които са много полезни за организма. Днес ще ви разкажем за ползите от синапеното масло за масаж.

Ползите от използването на синапено масло:

За зрението:
Ако масажирате стъпалата си преди лягане със синапено масло, тогава зрението ви ще си остане остро. Ако не спите добре, това масло ще ви помогне да спите спокойно. В допълнение, то поддържа тялото здраво и силно.

Подобрява кръвообращението:
Носенето на стегнати обувки през целия ден забавя и влошава кръвообращението в краката. Масажирайте стъпалата и прасците си за 10-20 минути преди лягане. Този масаж е особено полезен за тези, които чувстват болка в стъпалата заради диабет.

Загуба на тегло:
Причината за наднорменото тегло в организма е натрупването на мазнини. Благодарение на масажа на стъпалата със синапено масло за 5 минути преди лягане, натрупаните мазнини в тялото се топят.

Добър сън:
Хората, които страдат от безсъние трябва да масажират краката си за 10-15 минути преди лягане всяка вечер.

Стрес и тревожност:
Живеем в напрежение и непрекъснато бързане. Масажът на краката може да помогне за намаляване на стреса. При допълнителен натиск върху различните части на ходилото нервната система работи правилно и тялото се отпуска. В допълнение към натиска с пръсти, можете да използвате акупресура.

Облекчава болките в краката:
Ако измиете краката си с топла вода преди масажа, резултатът ще бъде още по-добър.

Намалява кръвното налягане:
При застой на кръвта в краката, съществува риск от повишено кръвно налягане. Благодарение на масажа, този проблем може да се избегне.

Правилен начин да масажирате краката
Налейте топла вода в леген и добавете 5-6 капки етерично масло по ваш избор. Потопете краката си в нея за 10 минути, след което избършете краката си с памучна кърпа. Седнете на стола. Сложете крак върху крак. И започнете да втривате маслото. Масажирайте стъпалата и пръстите на краката. Сменете крака и направете същото с другия крак. Имайте предвид, че 10-15 минути са достатъчни за пълен масаж на краката.

Опитайте и ще почувствате лекота в краката и в цялото ви тяло!