НАЧАЛО ЗДРАВЕ Просто лечение на остеохондроза: ето как се излекува моя съпруг

Просто лечение на остеохондроза: ето как се излекува моя съпруг

0
Просто лечение на остеохондроза: ето как се излекува моя съпруг
Просто лечение на остеохондроза: ето как се излекува моя съпруг

Мога да дам съвети на тези, които страдат от остеохондроза. Съпругът ми имаше болки в гръбнака, по-точно в долната част на гърба, едвам стоеше от болка.

Бяха го посъветвали да поставя на гърба си 1,5-литрова пластмасова бутилка, пълна с топла вода. Той опита този метод – болката изчезна, но така и не се отказа да прилага същото занятие: от време на време поставя бутилката на гърба и я търкаля по него.

Упражнението е просто, но както се оказа, ефективно. И отнема само 15 минути.

Необходимо е да легнете.

Някои по някаква причина не разбират как да приложат упражнението при остеохондроза. Писах, че съпругът ми беше посъветван да взима половин литър пластмасова бутилка, пълна с топла вода, и да я оставя на пода за 15 минути.

Съпругът ми започна да изпълнява това упражнение ежедневно и болката в гръбнака изчезна. Мислех, че всичко е ясно, особено след като много хора ми писаха благодарствени писма за тази рецепта: и че тя им е помогнала!

Но се оказа, че се появяват въпроси като: как се разполага бутилката – по протежение на гръбнака?

Разбира се.

Легнете на подложка, сложете бутилка топла вода под долната част на гърба и, като вдигнете лактите си, я плъзнете по гръбначния стълб до шийния прешлен и обратно. И така, 15 минути. Отначало ще е трудно, но след две седмици ще свикнете.

Упражнението е просто и ефективно. По-добре е да го правите два пъти на ден – сутрин 15 минути и вечер също по толкова.

Когато съпругът ми се възстанови от ужасната остеохондроза, той ми каза: “Моля, пиши на всички да не се отказват и да правят упражнението редовно след всяко физическо натоварване.”

Например, ако ходите на пазар и трябва да носите продукти по 5-6 килограма, веднага приложете упражнението за превенция.

Затова вълшебната бутилка винаги трябва да ви бъде под ръка. Просто не бъдете мързеливи.

Не изхвърляйте дървените стърготини!

Дълго време ме измъчваше остеохондроза, докато не намерих рецепта срещу тази болест.

Изсипете в тенджера 1,5 литра студена вода, сложете 3 шепи дървени стърготини и ги поставете на котлона. През това време си пригответе легло. Пригответе чаршаф, върху повърхността поставете найлон.

Веднага след като водата кипне, я излейте в друга купа.

Върху найлона внимателно подредете дървените стърготини във въображаема линия на гръбначния стълб, отгоре постелете марля.

Легнете върху горещите стърготини и се покрийте с топли одеяла.

Първоначално ще ви пари малко, но ще свикнете с топлината. След втората процедура забравих за остеохондрозата. Като цяло, направих 7 процедури и за 2 години не съм припарвала до лекарите.

Моето спасение е студената вода.

Реших също да споделя методите си за облекчаване на болката в гръбначния стълб и ставите при остеохондроза без таблетки, смеси, масажи и други лекарства. Само с вода. Студена вода.

Сутрин ставам, измивам зъбите си, измивам лицето си, пълня ваната със студена вода и лягам в нея. Опитвам се да се потопя във водата изведнъж.

Процедурите започват от 20-30 секунди, увеличавайки всяка следваща сесия с 10-15 секунди. Времето на процедурата трябва да стигне до 1-2 минути. Направете 10-20 вани в продължение на 1-2 минути и след това отново увеличете времето на процедурата постепенно до 5 минути, като се съсредоточите върху вашето състояние.

След като лежите във ваната, можете, ако искате да потопите главата си. Излизайки от банята, се разтрийте добре с кърпа или масажна четка, сложете топла хавлия и останете в топла стая за 15-20 минути. Между другото, банята трябва да бъде топла. Правете поне 2 такива бани на седмица.

През топлия сезон, от май до септември, вземам студена баня два пъти дневно: сутрин и вечер. И тъй като става след това студено, я правя 1 път на ден.

Честно казано първия път се страхувах: „О, ако хвана хроничен бронхит? О, ще умра от студ в тази баня”. Но тогава се реших: След първите процедури си помислих, че ще се разболея или ще се случват по-лоши неща… Но – не! Не настинах, не се разболях, а напротив – гърбът, кръста и ставите спряха да ме болят.

Вижте още: Яжте мед всеки ден и вижте какво ще се случи с тялото ви!

Чувството след ваната е като вдишването на чист въздух. На сутринта ви дава енергия, зарежда ви с добро настроение, а през нощта – с добър сън.

Когато редовно се къпя със студена вода, не се разболявам от грип и остри респираторни инфекции. Случвало ми се е да не се изкъпя и да чувствам, че нещо ми липсва, а ако мине повече от седмица или две, гърбът започва да ме боли.