НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Чеснов деликатес за вашата орхидея: обилният цъфтеж е гарантиран

Чеснов деликатес за вашата орхидея: обилният цъфтеж е гарантиран

Чеснов деликатес за вашата орхидея: обилният цъфтеж е гарантиран
Чеснов деликатес за вашата орхидея: обилният цъфтеж е гарантиран

Понякога дори нормално растящата орхидея по някаква причина не цъфти. Знаейки обаче този трик, е лесно да промените ситуацията.

Не е необходимо да използвате стимуланти за растеж и скъпи торове. Налице е евтино и достъпно средство, което може да осигури буен цъфтеж. Всичко, от което се нуждаете, е да полеете вашата орхидея с инфузията от чеснова вода. За резултати няма да се наложи да чакате дълго след подобна стимулация.

Силата на чесновата вода

Чесънът, или по-скоро инфузията от него, е полезен за стайни растения, особено за цъфтящи такива. Ползите от чесновата вода са много. Благодарение на чесъна се подобрява кореновата система на растението и се стимулира образуването на стъблото. В допълнение, бактерицидните му свойства са естествен антисептик и помагат в борбата срещу болести и вредители.

След 2 седмици след поливането на орхидеите с чеснова вода, можете да видите първите пъпки.

Тайната за приготвянето на чесновата инфузия:

Съставки:

  • 6 скилидки чесън;
  • 0,5 литър вода;
  • 1/2 таблетка янтарна киселина.

За да приготвите средството, трябва да разтворите янтарната киселина в гореща вода. След това охладете, минете чесъна чрез преса и прибавете към течността. Сега е необходимо да излеете всичко в стъклен буркан и да го оставите да се накисва 24 часа.

Особености при поливане на орхидеите

След прецеждане на инфузията с чесън, я изсипете в голям съд с леко нагрята дестилирана вода. Поставяте в съда орхидеята, така че да се покрие с течността на 2/3. Полейте отгоре, така че цялата кора да се насити с влага и оставете да престои 1-2 часа.

Извадете орхидеята от водата. С останалата вода може да полеете и другите си цветя.

Вижте още: Ето защо да добавяте оцет към пералната машина

Използвайте този метод за поливане 2-3 пъти месечно. Миризмата на чесън изчезва след няколко часа. А вашата орхидея ще получи много хранителни вещества и ще бъде наситена с живителна влага.