НАЧАЛО ЗДРАВЕ Брадавиците ще изчезнат с помощта на тези домашни средства

Брадавиците ще изчезнат с помощта на тези домашни средства

0
Брадавиците ще изчезнат с помощта на тези домашни средства
Брадавиците ще изчезнат с помощта на тези домашни средства

Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които могат да се появят навсякъде по тялото, но най-често се срещат по ръцете и краката. Те могат да растат по групи или единично и да имат груба повърхност, понякога в средата им има черно петно.

Човешкият папиломен вирус (HPV) причинява брадавиците. Вирусът може да се прихване от някой друг или да се разпространи от друга част на тялото чрез порязвания или драскотини.

Има много различни видове брадавици. Най-често срещаните са общите брадавици, плоските брадавици и брадавиците по стъпалата. В повечето случаи, брадавиците, като правило, изчезват в периода от 6 месеца до 2 години. Но тъй като те могат да бъдат източник на подигравки, можете да се отървете от тях по-рано, като използвате прости домашни средства.

Тук са подбрани топ 5 домашни средства срещу брадавици:

1) Чесън

Чесънът има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, които се борят с вирусните инфекции.

Намачкайте скилидка чесън и я нанесете върху засегнатата област. Покрийте я с превръзка. Оставете за 20 минути и след това изплакнете обилно с вода.

Повтаряйте това лечение два пъти дневно в продължение на около седмица. Силният ефект на чесъна ще доведе до появата на балончета и изчезването им. По-големите брадавици ще трябва да се лекуват за по-дълъг период.

Ако не харесвате миризмата на чесън, можете да приемате чеснови капсули три пъти на ден в продължение на една седмица.

2) Ябълков оцет

Ябълковият оцет също има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

В една част вода разредете две части ябълков оцет. Нанесете разтвора върху засегнатата област с чист памучен тампон. Покрийте областта с превръзка.

Използвайте това просто средство за няколко седмици. След няколко дни брадавиците ще започнат да почерняват. Малко след това ще паднат, оставяйки малък белег, който постепенно ще изчезне.

3) Витамин С

Витамин С е много кисел по природа и следователно може да помогне за елиминиране на брадавиците, както и в борбата със самия вирус.

Стрийте две или три таблетки витамин С в купа. Добавете малко вода и разбъркайте така, че да се получи рядка паста.

Натрийте пастата върху брадавицата и покрийте областта с превръзка. Първоначално ще получите парене, но бързо ще премине.

4) Гореща вода

Накисването на брадавиците в леко гореща вода ще ги омекоти и ще им помогне да се излекуват по-бързо. Топлата вода също ще помогне да преборите вируса и да предотвратите инфекцията. Обикновено горещата вода е доста ефективна, но някои хора добавят бял оцет или епсом соли, за да направят лечението по-ефективно.

5) Сода

Благодарение на антисептичните и силни противовъзпалителни свойства, присъстващи в содата, тя може да помогне в борбата с вирусите, които причиняват брадавици.

Смесете една чаена лъжичка бял оцет със сода, за да направите гъста паста. Нанасяйте пастата върху брадавицата два пъти дневно (веднъж сутрин и веднъж през нощта).

Вижте още: Инсултът не се случва внезапно! Ето как да го предотвратите!

Можете също така да смесите сода за хляб и рициново масло, за да образувате паста. Нанесете сместа върху брадавицата и покрийте с превръзка. Оставете през нощта и премахнете превръзката на следващата сутрин. Повтаряйте няколко дни, докато брадавицата изчезне.