НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вана с ябълков оцет помага при редица здравословни проблеми

Вана с ябълков оцет помага при редица здравословни проблеми

0
Вана с ябълков оцет помага при редица здравословни проблеми
Вана с ябълков оцет помага при редица здравословни проблеми

Вана с ябълков оцет помага при редица здравословни проблеми

Оказва се, че едно от най-мощните и полезни средства е ябълковият оцет. Можете да го намерите във всеки магазин за хранителни стоки, а ползите, които предоставя, са фантастични!

Нефилтриран, непастьоризиран, суров ябълков оцет – „майката на всички оцети“. На първо място, той е ценен заради антибактериалните и противогъбичните си свойства.

Ябълковият оцет може да подобри живота ви по най-неочаквани начини. Той може да премахне неприятните миризми, да почисти организма и като цяло да ви предпази от много заболявания.

Ето някои от невероятните му ползи

Успокоява възпалено гърло
Ябълковият оцет има способността да се бори с бактериите и микробите.

Следващият път, когато гърлото внезапно започне да ви боли, смесете чаша топла вода с четири супени лъжици ябълков оцет.

Правете гаргара на всеки час с този разтвор, за да убиете всички бактерии.

Успокоява усещането за парене в гърдите
Много хора прибягват до ябълковия оцет, вместо до антиацидите, за да успокоят дискомфорта в гърдите. Често паренето се дължи на ниската киселинност. Естественият ябълков оцет ще попълни този недостиг и ще помогне за храносмилането. За да направите това, ще бъде достатъчно да разтворите една чаена лъжичка оцет в чаша вода.

Отпушва носа
Ябълковият оцет отлично лекува носните инфекции. Факт е, че съдържа витамини В и Е, както и калций, калий и магнезий.

Всички тези микроелементи помагат за почистване на носните кухини и успокояват алергичните пристъпи.

Следващият път, когато носът ви е запушен, разтворете 1 ч. л. оцет в чаша вода и я изпийте. Можете да капнете и в носа си от този разтвор.

Избавя от пърхот
Високата киселинност на ябълковия оцет помага за нормализиране на рН баланса на скалпа, предотвратявайки появата на гъбички и бактерии.

Рецепта при пърхот: Смесете оцет с вода и използвайте шише със спрей помпа, за да впръскате течността в косата си, докато стане забележимо влажна. Увийте главата си с кърпа и оставете за 15 минути. Между другото, така коса ви ще стане по-обемна.

Отстранява нощните крампи
Ако често имате крампи, това означава, че в организма ви няма достатъчно калий. Смесете 2 супени лъжици оцет с чаена лъжичка мед и чаша топла вода. Пийте по една чаша от сместа всяка сутрин и ще спите много по-добре.