НАЧАЛО ЗДРАВЕ Замразете лимоните и увеличете техните полезни свойства

Замразете лимоните и увеличете техните полезни свойства

0
Замразете лимоните и увеличете техните полезни свойства
Замразете лимоните и увеличете техните полезни свойства

Лимоните са супер полезни не само, защото добавят богат вкус, но и имат много ползи за здравето. Флавоноидите в лимоновия сок съдържат антиоксиданти, благодарение на които лимоните се използват при лечението на много заболявания.

За да получим максимална полза от тях, предлагаме да ги замразите. В тази статия ще ви обясним защо този метод е толкова полезен.

Лимоновата кора съдържа много витамини. Съединенията, които се намират в лимоновата кора, подобряват имунната система, нормализират нивата на холестерола и могат да предотвратят развитието на рак.

Кората осигурява силно антимикробно действие, както и предотвратява появата на бактериални и гъбични инфекции, което е от голямо значение за процеса на отстраняване на вътрешните паразити и червеи.

Лимоните се използват за детоксикация под формата на лимонада, лимонена вода или чай с лимон.

Ползи за здравето от лимоните

Експертите казват, че яденето на пресни плодове и зеленчуци води до намален риск от развитие на заболявания, свързани с начина на живот.

Ето основните предимства:

 • намаляват риска от инсулт
 • отлично лекуват възпаление
 • превенция срещу рака
 • повишават имунитета
 • превенция и лечение на депресия и стрес
 • прочистване на бъбреците и черния дроб
 • профилактика при астма
 • ефективно се борят с опасните бактерии

Лимоните и рака

Съдържанието на витамин С е концентрирано главно в сока. Но, лимоновата кора осигурява на организма хранителни вещества и също така помага при унищожаването и отстраняването на токсичните отпадъци от тялото, затова често се използва при лечението на пациенти с рак.

Учените са прекарали десетилетия в тестване на лимоните и са открили, че унищожават анормални ракови клетки, много изследвания потвърждават тази възможност.

Експертите са убедени, че замразените лимони ще унищожат злокачествените клетки при 12 рака: дебелото черво, гърдата, белия дроб, простатата и панкреаса.

Замразените лимони могат да бъдат по-ефективни от химиотерапията и са много по-здравословни и по-безопасни от химиотерапевтичните лекарства.

Лимоновата кора има 5-10 витамина повече от лимоновия сок.

Поради горчивия вкус кората не е любима на повечето хора. Но, тук е рецептата, която ще ви помогне да получите всички предимства от лимоните:

Замразени лимони

 1. Измийте лимоните с органичен ябълков оцет или сода за хляб.
 2. Изплакнете с вода и подсушете с кърпа.
 3. Замразете ги.

След като са напълно замразени, настържете лимоните заедно с кората и семките.

Поставете лимоните във формички за лед, за да ги съхранявате в камерата. Използвайте ги винаги, когато имате нужда от цитрусови плодове.

Вижте още: Ето как подмишниците ви да станат гладки като кадифе

Можете да добавите настърганата лимонова кора към салати, супи, кисело мляко, сосове, сок или чай.