НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Магическото значение на орхидеята във вашия дом

Магическото значение на орхидеята във вашия дом

0
Магическото значение на орхидеята във вашия дом
Магическото значение на орхидеята във вашия дом

Орхидеята не е само красиво цвете, което бива избирано за подарък поне толкова често, колкото розите и карамфилите, но също така, някои хора мислят, че е растение с магически свойства. По-специално, орхидеята може да привлече положителна или отрицателна енергия.

От древни времена, на тези цветя са били приписвани, ако не магически свойства, то най-малко сходства с хората.

Например, според римската митология, първата орхидея се е появила от спусната обувка, олицетворяваща любовните чувства и преживявания на богинята Венера.

А Конфуций, който е живял пет века преди Христа, не само се възхищавал на луксозните пъпки и наричал орхидеите “цариците на всички други растения”, но и директно ги сравнявал с най-достойните хора, в чиято компания, ако сте, е най-голямото щастие.

Това цвете е в състояние да има лечебен ефект, благодарение на мощната си енергия, привежда в хармония разстроените чувства, усещания, мисли на хората и самата атмосфера на апартамента. Ето защо, дори и след много кратък престой „в компанията“ на орхидеята, всеки човек ще започне да се чувства много по-добре, отново ще почувства желанието да живее.

И напразно, орхидеите понякога се смятат за енергийни вампири. Дори напротив: растенията поглъщат отрицателната енергия, от която хората не се нуждаят. Въпреки това, поради повишената активност на този вид цветя през нощта, не се препоръчва да поставяте красивите растения в близост до леглото, дори на повърхността на перваза на прозореца в спалнята.

Това обаче е само съвет.

Както разказва историята за един от императорите на Китай, Кн Ши Хуанг, този велик владетел не можел да има деца дълго време. Нито помощта на най-добрите лекари, нито придворните магьосници му помогнали – докато един гостуващ лечител не посъветвал господаря си да украси нощните помещения на императрицата с орхидеи.

Малко по-късно от това растение се появили тринадесет цъфтящи издънки. Същият ден Императрицата забременяла с първото си дете.

Цветът на растението влияе и върху благосъстоянието и енергията на дома. Когато сте уморени, можете да поставите червена орхидея в стаята си – това увеличава ефективността ѝ. Ако искате да ви идват идеи, трябва да обърнете внимание на жълтите цветя.

Най-универсалният цвят на растението е бял: той не само носи усещане за мир, но и помага за облекчаване на натрупаното в стаята напрежение. Белите орхидеи могат да се използват по време на важни преговори.

Когато цветята увяхнат или изсъхнат, си струва да се замислите: може би се влошава атмосферата в дома ви и е възможна криза.

Възможно е да подарите орхидея на вашия любим (това цвете показва сериозността на чувствата ви), а на самотните хора – се смята, че растението може да реши този проблем.

Много екзотичен начин да използвате цветето е, като откъснете венчелистчета като средство за любовна магия и да ги добавите към чая си. Най-добре е да бъдат изсъхнали. Можете също така да си приготвите напитка от тях, като в същото време си отправяте тайни желания – какво си пожелаете, ще се сбъдне!

Въпреки това, в двата случая, трябва да разберете, че има отровни разновидности на орхидеите, затова, преди да направите чая си, трябва да проверите името на растението.

Вижте още: Имате ли такива линии на китката си? Ако да, ето какво означават!

Въпреки че орхидеите цъфтят в началото на зимата, е възможно дома ви да бъде украсен с тях по всяко време на годината: дългоочакваното цвете, което ще се появи в резултат на правилната грижа, е много по-скъпо от току-що купеното!