НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Използвайте тези средства, за да почистите фурната до блясък!

Използвайте тези средства, за да почистите фурната до блясък!

0
Използвайте тези средства, за да почистите фурната до блясък!
Използвайте тези средства, за да почистите фурната до блясък!

Използвайте тези средства, за да почистите фурната до блясък!

Понякога почистването на фурната от мазнините и нагара не е лесна задача. За целта ще са ви необходими ефективни методи за решаване на проблема с минимални усилия.

1.В гореща вода разтворете препарат за съдове, поставете в тава във фурната. Избършете стените на фурната със същия разтвор.

След това затворете вратата и настройте на 100-120 градуса. Преждевременното отваряне на вратата може да съсипе всичко. В рамките на половин час водните пари ще разтворят всички замърсявания.

След 25-30 минути изключете фурната и след отваряне на вратата оставете леко да се охлади. След това вземете влажна кърпа и избършете фурната. Замърсяванията ще се отстраняват безпроблемно.

2.Отстранете замърсяванията от вътрешната страна на вратата на фурната с помощта на сода. Разтворете я с топла вода и нанесете върху замърсяванията за 15 минути. Резултатът няма да се забави. Решетката на фурната можете да почистите по същия начин.

3.За да почистите фурната използвайте обикновен оцет. С помощта на кърпа нанесете оцета по цялата повърхност на фурната и оставете за известно време.

Ако замърсяването е по-силно, използвайте четка.

4.Разтворете оцет с вода в съотношение 1: 1. Потопете обикновен парцал в разтвора, избършете стените на фурната. Вземете сода за хляб, поръсете върху замърсените места, оставете за кратко време да подейства.

Водородът, който се отделя в резултат на реакцията, е напълно безвреден, но помага да се премахнат дори най-големите замърсявания от стените на фурната. Накрая, измийте фурната с топла сапунена вода и тя ще блесне отново като нова.

5.Налейте 1 литър вода и добавете една супена лъжица оцет 96% в съд. Поставете го във фурната и загрейте на 150 градуса за половин час. След това изключете фурната, издърпайте щепсела от контакта, за да се предпазите от токов удар. Докато повърхността е топла и в същото време влажна, е необходимо да избършете стените. Ако е необходимо, повторете процедурата.

6.По-смелите могат да почистят фурната с амоняк. За да направите това, вземете кърпа и хубаво я навлажнете с амоняк и внимателно избършете с нея всички повърхности на фурната. След това, затворете плътно вратата и оставете за една нощ. На сутринта, в купа с гореща вода, разредете препарат за съдове, потопете чист парцал и внимателно избършете стените на фурната. Избършете фурната с чиста вода без сапун и я подсушете.

7.Посипете сол във фурната и я загрейте. Когато солта покафенее, отстранете останалата сол с прахосмукачка и измийте фурната.

8.Можете да използвате и обикновен бакпулвер. След като поръсите върху замърсената повърхност, напръскайте с вода и изчакате известно време. След няколко минути мазнината ще се събере на бучки, които лесно се отстраняват с обикновена влажна кърпа. Вместо бакпулвер, можете да използвате лимонена киселина или сода за хляб.

9.Настържете домашен сапун и залейте с оцет и сода, разтворена в топла вода. Разбъркайте всичко внимателно, докато сапунът се разтвори напълно, след което нанесете върху стените на фурната и стъклото на вратата на гъст слой.

След няколко часа налейте топла вода в съд, вземете чиста кърпа и отстранете мръсотията от фурната и от вратата. Между другото, същото средство може да използвате за почистване на тави и решетки. То се справя добре дори със стари замърсявания и не уврежда емайла.

10.Смесете вода (1/4 чаша), сол (1/4 чаша) и сода за хляб (3/4 чаша) в купа. Всичко това трябва да се разбърка добре. Избършете вътрешността на фурната с влажен парцал и нанесете пастата върху цялата вътрешна повърхност.

Оставете я за през нощта и измийте на сутринта. Може би, когато избършете пастата, тя няма да изглежда много чиста, но е по-добра от някои други почистващи продукти. Това средство действа най-добре, когато фурната не е твърде мръсна. Между другото, можете да добавите и течен почистващ препарат към домашно приготвената почистваща смес за появата на свеж мирис и пяна.

11.С това средство можете да почистите не само фурната, но и старата ръжда, и отлаганията по крановете и душа. Необходими са ви лимонена киселина на прах, около една чаена лъжичка сух почистващ препарат и една супена лъжица почистващ препарат за миене на съдове. Разбъркайте съставките. Трябва да получите пастообразна маса, с консистенцията на сметана или кисело мляко.

Намажете цялата замърсена повърхност с тази маса. Оставете за 10-15 минути. Ако замърсяването е силно, след 15 минути нанесете отново от пастата, за да не изсъхне. След това внимателно избършете с влажна гъба, за да отстраните замърсяванията.

loading...
loading...