НАЧАЛО ЗДРАВЕ 5 начина да се справите със задържането на вода

5 начина да се справите със задържането на вода

5 начина да се справите със задържането на вода
5 начина да се справите със задържането на вода

5 начина да се справите със задържането на вода

Какво представлява задържането на вода?
Задържането на вода е термин, който описва прекомерното натрупване на течност в тъканите или кухините. Подуването може да засегне ръцете, глезените и краката. Тялото се състои от 70% вода, а излишната вода се изхвърля чрез урината. Може да настъпи нарушение заради различни причини, причинявайки организма ни да задържа твърде много вода.

Отокът не е болест, а е симптом. Ако страдате от оток, тялото се опитва да ви каже, че нещо не е наред. Лошата циркулация, стресът, хипертонията, липсата на физическа активност, алергиите и менструацията са потенциални причини за задържане на вода.

Естествени средства за намаляване на задържането на вода

Глухарче
Поради диуретичния си ефект, глухарчето е чудесно средство за отстраняване на излишната течност от тялото. Има високо съдържание на калий, което намалява нивата на натрия по естествен начин. Накиснете една чаена лъжичка сушени глухарчета в чаша гореща вода за около десет минути, след това прецедете. Пийте до три пъти на ден.

Магданоз
Подобно на глухарчето, магданозът има силни диуретични свойства. За да приготвите чай от магданоз, поставете две чаени лъжички изсушени листа магданоз в чаша гореща вода и оставете за десет минути. Пийте до три пъти на ден.

Коприва
Копривата отдавна се използва за лечение на болки в ставите и премахване на излишната вода от тялото. Залейте с гореща вода три чаени лъжички изсушени листа и пийте до четири чаши дневно.

Семена от копър
Копърът действа и като диуретик и спомага за увеличаване на отделянето на вода и натрий през бъбреците. Сложете чаена лъжичка семена от копър в чаша гореща вода, оставете десет минути, прецедете и пийте.

Английска сол
Ваната с английска сол може да елиминира прекомерното количество вода. С други думи, тя действа отлично за премахване на излишните количества вода и токсини от тялото. Всичко, което трябва да направите е да смесите две чаши сол в топлата вана и да полежите за петнадесет минути. За най-добри резултати повтаряйте процедурата до три пъти седмично.

loading...