НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лек за елиминиране на слузта и храчките от гърлото и гърдите

Лек за елиминиране на слузта и храчките от гърлото и гърдите

0
Лек за елиминиране на слузта и храчките от гърлото и гърдите
Лек за елиминиране на слузта и храчките от гърлото и гърдите

Храчките в гърлото или запушването на носа са най-честите причини за кашлица и затруднено дишане. Натрупаната в белите дробове слуз подпомага тези процеси. Въпреки че този проблем не е животозастрашаващ, той засяга качеството на живот.

Какво всъщност е храчката?
Тази лепкава субстанция се отделя от слузните мембрани и ролята й е да функционира като капан за всички прашинки и вируси.

Предпазва ни от студа и започваме да кашляме, когато слузта се натрупва в гърлото и гърдите. Това често е придружено от треска, кашлица, слабост, хрема, затруднено дишане. Бронхиалните тръби могат да бъдат блокирани, ако не отделяме храчките от белите дробове, увеличавайки риска от по-сериозни здравословни проблеми.

Няма нужда да се притеснявате, тъй като има няколко естествени средства, които по естествен начин премахват храчките от белите дробове.

Мед и лимон
Тази мощна комбинация е изключително ефективна при лечение на проблеми с дишането, поради техните противогъбични и антибактериални свойства.

Съставки:
1 супена лъжица органичен мед
2 супени лъжици лимонов сок

Приготвяне:
Смесете двете съставки в купа и консумирайте сместа три пъти на ден.

Джинджифил
Джинджифилът несъмнено е най-мощното отхрачващо, антибактериално и антивирусно средство.

Съставки:
2 чаши вода
1 чаена лъжичка пипер
6 или 7 резенчета джинджифил
1 чаена лъжичка мед

Приготвяне:
Загрейте водата и добавете черния пипер и джинджифила, когато кипне. Покрийте съда с капак за няколко минути. Отстранете от котлона и оставете да се охлади. След това добавете меда. Пийте 2-3 чаши чай дневно.

Куркума
Куркумата съдържа куркумин, вещество с мощни антибактериални и антисептични свойства. Коренът от куркума е много ефективен за премахване на слуз, бактерии и храчки.

Съставки:
1 чаша топла вода
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка куркума

Приготвяне:
Смесете всички съставки и правете гаргара няколко пъти на ден в продължение на няколко минути. Този прост метод бързо отстранява храчките и лекува всякакви респираторни инфекции.

Инхалация
Съставки:
4 до 5 чаши вряла вода
1/2 чаена лъжичка мащерка
1/2 чаена лъжичка сушен розмарин

Приготвяне:
Сварете мащерка и розмарин в голяма тенджера. Покрийте главата си с кърпа и вдишвайте излизащата пара.