НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кажете сбогом на гъбичките по ноктите завинаги!

Кажете сбогом на гъбичките по ноктите завинаги!

Кажете сбогом на гъбичките по ноктите завинаги!
Кажете сбогом на гъбичките по ноктите завинаги!

Тези методи ще ви помогнат да се отървете от гъбичките по ноктите! 4 уникални рецепти с гарантиран ефект.

Гъбичните инфекции възникват, когато гъбичките проникнат през пукнатини на ноктите или през кутикулата. Гъбичната инфекция на ноктите обикновено е безболезнена. Нокътят може да бъде удебелен и с необичаен цвят, обикновено жълто-зелен.

Понякога инфекцията може да се влоши и да повлияе на целия нокът и да накара нокътя да падне. Нокътят може да стане мек и крехък. Кожата около него може да се възпали и да стане болезнена на допир.

Най-важното е, веднага щом забележите промени в ноктите, които предполагат гъбична инфекция, да предприемете мерки. За щастие, има напълно естествени начини, които ще ви помогнат да победите гъбичната инфекция, просто трябва да сте упорити.

Рецептен номер 1
За този метод на лечение на ноктите трябва да смесите равни количества оцет и гореща вода. Накиснете краката си за 15-30 минути или докато разтворът се охлади напълно. Подсушете краката и ноктите си, а след това ги намажете с масло от витамин Е, което ще ускори възстановяването.

Правете това 2 пъти на ден, докато гъбичките изчезнат напълно.

Рецепта номер 2
Можете да опитате този метод: първо, накиснете краката си в разтвор от вода и оцет. След това направете следната смес: 2 – 3 супени лъжици сода за хляб и 1 супена лъжица ябълков оцет, добавете малко вода, така че сместа да не е твърде гъста. Нанесете сместа върху ноктите и дръжте, колкото се може по-дълго. Повтаряйте 2 пъти на ден.

Рецепта номер 3
Маслата имат отлично антибактериално действие. Смесете масло с витамин Е и масло от чаено дърво. Тази смес се нанася върху ноктите два пъти на ден. В допълнение, можете да навлажните парче плат в сместа и да го увиете около ноктите. Така, сместа ще действа още по-дълго.

Рецепта номер 4
Смесете 1 чаена лъжичка масло от чаено дърво, 1/2 чаена лъжичка портокалово масло и 1/2 чаена лъжичка зехтин и разбъркайте добре, след това потопете парче плат в сместа и увийте засегнатите нокти с него и оставете за 15-20 минути (може и по-дълго ).

Можете също да добавите 4 до 5 капки масло от чаено дърво в топла вода и да накиснете краката си в нея, докато водата се охлади (20 до 30 минути).

Ако имате сериозни здравословни проблеми или силна болка, препоръчваме ви да потърсите съвет от лекар. Самолечението може да не е безопасно за вашето здраве.