НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масаж на краката: излекувайте всички болести с 1 процедура

Масаж на краката: излекувайте всички болести с 1 процедура

0
Масаж на краката излекувайте всички болести с 1 процедура
Масаж на краката излекувайте всички болести с 1 процедура

Краката са под огромно напрежение през целия ден. Много често, ние страдаме от уморени крака вечер, особено жените, които обичат високите токчета толкова много… Масажът помага за облекчаване на напрежението, но е необходим не само заради това!

Според принципите на рефлексологията, основните точки, които са отговорни за правилното функциониране на целия организъм, са разположени на краката. Това просто действие като масажиране на краката, ще ви помогне да забравите за болката в различните части на тялото! Благодарение на стимулирането на специални зони, кръвта започва да тече във вътрешните органи, което спомага за решаването на редица здравословни проблеми.

Масаж на краката

Нервните окончания, разположени на краката, са най-ценният лечебен инструмент! В Източната медицина, масажът на краката и пръстите се е смятал за панацея.

Правейки тази процедура вечер, ще се почувствате по-добре, ще усетите прилив на енергия, ще се отпуснете напълно по време на нощния сън и ще се събудете на сутринта заредени.

Активни точки за масаж на краката

  1. Ако масажирате върха на пръстите, можете да се отървете от главоболие и да стимулирате мозъчната активност.
  2. Областта около големите пръсти ще ви помогне да се справите с болките в областта на шията – само трябва активно да масажирате.
  3. Масажът в центъра на стъпалото помага за справяне с белодробните заболявания, облекчава патологичното състояние при астма, облекчава недостига на въздух.
  4. Чрез масаж на зоната точно под палеца на крака, изпъкналата подложка, ще се погрижите за цялата сърдечно-съдова система и ще помогнете на сърцето си да работи без прекъсване.
  5. Масажирайте вътрешността на крака, под свода, за да облекчите черния дроб и болката.
  6. Болките в долната част на гърба намаляват, ако масажирате петата си.

Вижте още: Рициновото масло ще ви помогне за бърз растеж на косата

Уморените крака заслужават стимулиращ масаж. Кажете на приятелите си за този прекрасен метод на лечение, нека здравето им бъде добро!