НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Вижте елемента, отговарящ на рождената ви дата, и какво означава

Вижте елемента, отговарящ на рождената ви дата, и какво означава

0
Вижте елемента, отговарящ на рождената ви дата, и какво означава
Вижте елемента, отговарящ на рождената ви дата, и какво означава

Последната цифра от годината ви на раждане е особено важна. Според учението Фън Шуй, тя е свързана с един от петте основни елемента. И този елемент определя най-важните моменти във вашата съдба.

Според древния китайски календар, на който се основава източният хороскоп, петте основни елемента – дърво, огън, земя, метал и вода – влияят на живота ни и образуват причинно-следствени връзки. Астролозите смятат, че тези елементи имат силно влияние не само върху природата на човека, но и върху неговия характер.Те определят психиката му, личните навици и предпочитания.

Проверете последната цифра на рождената ви дата и открийте нещо ново за себе си!

Ако последната цифра е:

0 или 1 – вие сте под влиянието на елемента Метал:

2 или 3 – вие сте под влиянието на елемента Вода;

4 или 5 – вие сте под влиянието на елемента Дърво;

6 или 7 – вие сте под влиянието на елемента Огън;

8 или 9 – вие сте под влиянието на елемента Земя.

Метал

Те са целенасочени, решителни и независими хора. Те знаят как и обичат да управляват. Често изглежда, че имат желязно сърце в гърдите си. Поради огромната им вътрешна сила те изглеждат нечувствителни. Но хората на елемент Метал имат голяма интуиция. В допълнение, те са в състояние да издържат там, където други вече се провалят. В допълнение, много от техните приятели посочват яростния им магнетизъм.

Те имат огромна нужда от лично пространство. Някои ги смятат за сложни и претенциозни. Те винаги са готови да помогнат, но никога няма да потърсят помощ сами. Те не толерират намесата в живота им и не приемат нежелани съвети. Обикновено са амбициозни хора и щастливи в бизнеса.

Слабата страна е в отношенията им с другите, защото те са твърде критични и упорити. Взаимоотношенията често се разпадат, защото партньорът им не иска да ги следва в техните амбиции. Те изискват много от себе си и от своите близки.

Вода

Хората с елемент Вода са гъвкави, непостоянни и непредсказуеми. Водата ги принуждава да се движат по течението. Те са разсеяни и непредсказуеми, но могат да се адаптират към всякакви обстоятелства. Те имат богато въображение, романтично и очарователно. Хората с елемент Вода не обичат отговорността, те постоянно трябва да се чувстват свободни.

Те имат голяма интуиция и са прекрасни събеседници. Лесно печелят доверието и обичта на другите, правят ги да се чувстват специални и уникални. Ето защо те си взаимодействат добре с хората и знаят как да водят бизнес.

Тяхната слабост се крие във факта, че те винаги се опитват да се харесат, като стават нерешителни, пасивни и депресирани. В една връзка трябва да се уверят, че партньорът не злоупотребява с тяхната толерантност.

Дърво

Тези хора са спокойни и свободолюбиви. Те обичат свободата толкова много, че често прибягват до различни трикове, за да избегнат всякакви задължения. Сред тях попадат много интелектуалци с широко мислене. Основните им идеали са чест, красота и свобода. Въпреки че дървото дава на тези хора специална дипломация, те често отказват да признаят, че грешат и упорито защитават мнението си.

Дървото е символ на растеж и напредък. Тъй като пръстените в дървесния ствол се увеличават всяка година, те растат година след година и се обогатяват с нови впечатления и знания. Те могат да вземат правилните решения, защото се грижат за онези, с които работят. Тяхната откритост и състрадание ги правят големи приятели и колеги.

За тях голямо значение имат бракът и топлината в семейството. Те бързо се привързват към своя партньор и влагат много сили в отношенията. Тяхното слабо място е работохолизмът и пасивността.

Огън

Импулсивни, смели, динамични – хората с елемент Огън изгарят за живот, неконтролируемо, без да спират и дишат. Те преживяват много приключения, както забавни, така и не толкова. Те често поемат рискове и повече се радват на риска, отколкото на резултата. Те носят огъня в душата си. Лудо влюбени са в живота, дори и ако това крие своите рискове.

Те имат много любовни победи, тъй като са съблазнителни и нежни. Живеят в големи страсти, наслаждават се на всеки момент от любовта и са напълно въвлечени в отношенията. Хората са привлечени от тях и те ги вдъхновяват с техните решителни действия и динамичен начин на живот. Въпреки че често действат инстинктивно, умовете им винаги са пълни с нови идеи и интелигентни решения.

Слаби моменти: стрес, който лесно се натрупва, и ниска толерантност. Те са нетърпеливи и искат всичко тук и сега.

Земя

Тези хора са предпазливи, търпеливи и упорити. Те са материалисти и повече от другите се интересуват от материалното подреждане на живота си. Близостта до земята дава на тези хора изключителна издръжливост и постоянство. Те стоят твърдо на позната земя и не обичат промяната. Следователно те често са много ревниви. Характерно за тях е, че изглеждат по-стари за годините си.

На пръв поглед те са напълно безчувствени и отчуждени, но близките им хора са наясно с огромната им чувствителност. Техният прагматичен дух е ценен в работата им. Тъй като те са лоялни и надеждни, имат ангажимента да координират или администрират.

Те се движат повече от логиката, отколкото от чувствата или емоциите и се опитват да планират живота си, колкото е възможно повече. Те искат да спасят живота си от изненади и напълно да контролират собствената си съдба. Спокойствието и задълбочеността ги правят привлекателни за противоположния пол. Но получаването на тяхното доверие не е лесно.

Тяхната чувствителна точка е, че не се доверяват на интуицията си и не поставят под въпрос възможността за реализиране на мечтите им. Ако изгубят контрол, те излизат от техния коловоз за дълго време. Трябва да премахнат крепостите, създадени от ума им.

Вижте още: 9 тайни за Козирозите, които със сигурност не знаете

Сега вече познавате елемента си, можете да подобрите атмосферата в дома си, да хармонизирате отношенията между хората и да погледнете красивия свят около вас.