НАЧАЛО ЗДРАВЕ Постигнете баланс в организма си! Храната може да лекува!

Постигнете баланс в организма си! Храната може да лекува!

0
Постигнете баланс в организма си! Храната може да лекува!
Постигнете баланс в организма си! Храната може да лекува!

Здравото тяло е като добрия часовник: работи без прекъсвания и уикенди, с особена точност и баланс, според проверените алгоритми и, както всеки часовник, понякога се нуждае от почистване. Това не е свързано с чистота, а по-скоро с начина на живот, но дори и най-здравият човек трябва да знае какво представлява детоксикацията.

Всички сме изложени на околната среда и стреса. Много фактори като нарушен хранителен режим, лош сън, консумацията на бърза храна вредят на здравето – никой не е имунизиран и от хранителните добавки в продуктите, които купуваме. Такива неща водят до натрупване на шлаки в тялото, а киселините се считат за особено опасни.

Прочетете мнението на д-р Ото Варбург, който е посветил научната си работа на изучаването на биохимичната теория на рака и е доказал, че алкалната среда – противоположната на киселата – е спасение от много болести. Въз основа на неговата теория са се появили няколко метода за лечение на рак.

Алкали в тялото

Преди да започнете да нормализирате киселинно-алкалния баланс, който заедно с водата и минералите контролира всички жизнени процеси, трябва да знаете, че той е най-зависим от вашата диета. В процеса на храносмилането, а именно гниенето и ферментацията, в кръвния поток влизат отровни вещества, които трябва да бъдат отстранени от тялото. Има няколко начина за намаляване на техния брой или просто да се отървете от тях.

Почистване на стомаха сутрин

Звучи страхотно, но всъщност просто трябва да изпиете чаша топла вода с добавянето на сок от лимон или две супени лъжици ябълков оцет. Тази процедура ще подготви стомаха за новия работен ден и няма да позволи на шлаките от предишния да бъдат депозирани.

Повече плодове и зеленчуци!

Плодовете и зеленчуците са храни, които съдържат много полезни микроелементи. За бързо усвояване на термично обработените храни, съотношението им към вашата диета трябва да бъде поне 2 до 1. Растителните храни лежат в основата на детоксикацията. Почетно място в менюто ви трябва да заемат чушките, патладжаните, брюкселското зеле, тиквичките и аспержите.

Бадеми

Ако е възможно да замените кравето мляко с растително мляко, най-добре е да използвате бадемово. Възможно е и да не се отказвате напълно от млякото, достатъчно е само да включите бадемовото мляко в списъка ви с продукти. Бадемите съдържат много калций и магнезий и тези микроелементи са от ключово значение за тялото. Използвайте бадемови ядки като закуска.

Разходки

Разходките на чист въздух са полезни, а още по-добре е да ги комбинирате с малко физически или дихателни упражнения. По време на такива процедури киселинните продукти се екскретират от тялото. Изберете място, далеч от града, в противен случай ползите от това забавление ще бъдат малки.

По-малко месо

В никакъв случай не се отказвайте от месото! Но се уверете, че не е на масата ви всеки ден. Месото изисква много енергия за преработка и киселите отпадъци от него са повече от всичко друго. Най-добрият изход ще бъде да организирате един или два дни на разтоварване в седмицата, за да може тялото ви да се справи с отстраняването на токсините.

Повече вода

Водния и киселинно-алкалния баланс са пряко свързани. И двата регулират кръвоносната система и състава на самата кръв. За да намалите натрупването на отпадъчни продукти в тялото, пийте повече вода.

По-малко захар

За съжаление, сладките продукти съдържат един от най-нежеланите компоненти – захарта. Тя се отнася към киселите храни. Захарта, съдържаща се в газираните напитки, също е опасна. Проблемът е, че концентрацията ѝ в тях е твърде голяма.

Кисела среда – благоприятна среда за размножаване на болести с различна тежест. Така превенцията на рака започва с това, което ядете. Нарушаването на киселинно-алкалния баланс също води до увеличаване на теглото, тъй като шлаките могат да се отлагат под формата на мазнини.

Вижте още: Рициновото масло ще ви помогне за бърз растеж на косата

Повишената киселинност на кръвта е много по-опасна, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Червените кръвни клетки стават неефективни, натрупват се, сгъстяват се и всичко това увеличава риска от инфаркт, инсулт и некроза.

Погрижете се за вашия баланс в организма си!