НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тази майка ще бъде благодарна на медицинската сестра за цял живот

Тази майка ще бъде благодарна на медицинската сестра за цял живот

0
Тази майка ще бъде благодарна на медицинската сестра за цял живот
Тази майка ще бъде благодарна на медицинската сестра за цял живот

Тази майка ще бъде благодарна на медицинската сестра за цял живот

Шелби и Джонатан имат дъщеря на име Софи, която в момента се бори за живота си. Когато двегодишното момиче не се чувствало добре и имало проблем с дишането, майка й помислила, че това е алергия.

Прегледът на лекаря не показал астма. Все пак, Шелби направила тест за алергия на дъщеря си.

Една нощ малката Софи спряла да диша. Разтревожените родители завели детето в болница и след това целият свят се преобърнал за тях.

Лекарите установили, че малката Софи има тумор с размер на тенис топка. Била диагностицирана с рак на лимфните възли и трябвало да се подложи на агресивна химиотерапия за дълъг период от време. Въпреки че тялото й се борило, ракът се разпространил.

Химиотерапията оказала влияние върху способността й да ходи, говори и преглъща. В момента тя се подготвя за трансплантация на стволови клетки.

Семейството решило да направи страница във Фейсбук под името “Смелата Софи”, за да могат да информират обществеността за нейното здраве, а една тяхна публикация станала много популярна.

Ето думите, с които Шелби описва грижата на медицинските сестри:

Гледам те. През целия ден седя на този диван и те гледам. Опитваш се по всякакъв начин да си незабележима, аз и моето дете да не те забелязваме.

Виждам как навеждаш глава, когато тя те види и започне да плаче. Опитваш се да намалиш страховете й. Казваш: “прости ми”, “съжалявам” и “извинете” много пъти през деня, повече отколкото хората казват “благодаря”.

Шелби сподели как вижда сестрите през нейния поглед, когато носят купчини лекарства и други материали в стаите на болните деца, докато им се обаждат по телефона и ги викат в други стаи. Тя вижда как сестрите подреждат перли за пациентите, за да могат по-късно да направят огърлица.

Виждам как носиш гумени гривни на ръцете си, по една за всяко дете, за което се грижиш … Виждам как галиш нейната малка, обръсната глава. Виждам как успокояваш майките, които плачат заради лошите новини, които получават. Виждам как работиш на компютър с дете на ръце.

Шелби е благодарна на сестрите, които посещават дъщеря й, въпреки че тя не е техен пациент и остават с родителите и ги успокояват в трудни моменти, въпреки че техните задачи и отговорности са много.

Виждам този воден пистолет, който криеш в скута си. Виждам как държиш малките им ръчички, сменяш мръсните чаршафи, превеждаш медицинската диагноза на родителите и бършеш очите си, когато излизаш от тъжната стая. Виждам как поставяш ръкавици, маска и престилка, а след това спираш, преди да дадеш на детето ми коктейл от токсини за химиотерапията.

Шелби е много благодарна на сестрите за всичко, което правят за нейната дъщеря. Медицинските сестри са много важни за детското отделение.

Децата ни без вас не могат да получат това, от което се нуждаят. Майките като мен биха полудели без вашата помощ. Вие спасявате нашите деца и ние не можем да се справим без вас.

Този пост е бил споделен повече от 25 000 пъти и е получил повече от 50 000 реакции. Медицинските сестри са трогнати от нейните думи и подкрепата.

Сестрите в педиатрията имат не само болни пациенти, но и малки пациенти, които трябва да играят и да скачат, да се смеят и да са здрави. Тези сестри изпълняват особено трудната задача с преданост. Шелби забелязала, че тези сестри се грижат не само за малките си пациенти, но и за техните семейства. Тя е почувствала тази любов и грижа.

За 12 часа забравяте за живота си, за да се грижите за болни деца, които умират. Във всяка стая влизате с усмивка, независимо от ситуацията.

Виждаш Софи, поздравяваш я, въпреки че не е твой пациент. Обаждаш се на лекаря, лабораторията и клиниката толкова пъти, колкото е необходимо, за да получат децата това, от което имат нужда. Грижиш се за мен толкова, колкото и за дъщеря ми. Седиш и ме слушаш как “мрънкам” 10 минути, въпреки че телефонът ти звъни и имаш много задължения.

Семейството на Софи неотдавна получи новината, че тя е почти излекувана от рак. Нашите молитви са отправени към нея и нейното семейство с надеждата да спечелят тази битка за живота.