НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Елиминирайте негативната енергия от дома с този прост трик!

Елиминирайте негативната енергия от дома с този прост трик!

0
Елиминирайте негативната енергия от дома с този прост трик!
Елиминирайте негативната енергия от дома с този прост трик!

Елиминирайте негативната енергия от дома с този прост трик!

Случвало ли ви се е, когато сте на дадено място да се чувствате зле, сякаш нещо се случва с вас? Наречете го интуиция или лоша енергия, но всичко това означава едно и също нещо – вие сте под влиянието на отрицателна енергия. С течение на времето, във вашия дом, вие също може да започнете да се чувствате неприятно, което може да доведе до стрес, заболяване и други подобни. Добрата новина е, че можете много лесно да елиминирате тази негативна енергия и да възстановите нивото на комфорт във вашия дом.

За да регулирате енергията във вашия дом, ще ви е необходима: прозрачна стъклена чаша или кана, вода, сол и бял оцет.

Просто добавете чиста вода в чашата (не я пълнете до върха), след това сол и след това оцет. Поставете чашата на място, където няма да се вижда, но за предпочитане в стаята, в която приемате гостите.

След няколко часа разгледайте сместа. Нивото на водата е спаднало или се е повишило? Водата изглежда мътна? В края на деня усетете енергията в тази стая. Ако е отрицателна, нивото на водата в чашата трябва да се е повишило. Ако това се случи, излейте чашата, измийте я старателно и повторете процедурата с нова смес.

Всички съставки, използвани тук, имат дълга история на употреба както за физическото, така и за духовното почистване. В много източни традиции, солта се използва за отразяване на негативните енергии.

В някои езически традиции, ястие с бял оцет помага да се изхвърли отрицателната енергия от къщата. И солта, и оцетът излъчват отрицателни йони, които помагат за освежаване и пречистване на въздуха.

В някои домове отрицателната енергия се почиства незабавно със сол, оцет и вода, но други се нуждаят от допълнителна помощ. Ако все още чувствате, че негативната енергия е „заседнала” във вашия дом, помислете за използване на пречистващи растения. Белият градински чай, розмаринът и лимонът се считат за пречистващи растения в различни култури.

Почистващите растения често могат да бъдат закупени в сухи смеси. Най-лесният начин да ги използвате е да изгорите изсушените билки в огнеупорна чиния. Пушекът ще разсее негативната енергия, докато етеричните масла в билките убиват вирусите и бактериите и освежават въздуха.

Пушекът може да бъде опасен за хора, които имат проблеми с дишането, винаги правете тази процедура далеч от деца и домашни любимци.

Ако изгарянето на билките е проблем за вас, можете да приготвите специален спрей чрез разпръскване на пречистващите билки във вода. Разпръскайте във всяка стая добре, обръщайки внимание на ъглите и на местата, където се натрупва отрицателна енергия. Този спрей може да се използва и за почистване на твърди повърхности, като по този начин отблъсквате отрицателната енергия.

Но не забравяйте, че този спрей може да оцвети светлите тъкани или повърхности.

С течение на времето отрицателната енергия нараства и трябва да се справите с нея. Дом, в който се чувствате тъжни или напрегнати, трябва да се почисти. Ако изпитвате повече стрес или тревога, когато сте у дома, трябва да почистите мястото. С тези съвети можете да увеличите положителната енергия в дома си.