НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове

Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове

0
Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове
Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове

Рецепта на хирург: Елиминира грипа още в първите часове

Не бива да консумирате много сол – всеки знае това. Прекомерната консумация на солени храни е вредна за здравето, причинява проблеми със задържането на течности в тялото. Но използването на солта в качеството на средство за лекуване е много полезно.

Физиологичният разтвор е в състояние да облекчи възпалението, да промие носа и гърлото. Какви други чудеса може да направи обикновената трапезна сол?

Тази рецепта е използвана от доктор Щеглов за лечение на ранените войници по време на Втората световна война! За него разказва медицинската му сестра.

По разказа на медицинската сестра, хирургът, с помощта на хипертоничен разтвор на готварска сол, третирал доста сериозни рани, които след 3-4 дни спирали да загнояват и добивали розов цвят. Високата температура при използване на този метод се понижавала. На практика тук нямало смъртни случаи.

Как е възможно това? Факт е, че физиологичният разтвор абсорбира течността с патогенна микрофлора, изсмуква всички нечистотии и почиства тъканите.

Какви са правилата за използване на солни превръзки?

Разтворът не бива да бъде повече от 10%. Превръзка с разтвор с по-висока концентрация може да доведе до разрушаване на капилярите в тъканите в зоната на прилагане.

Материалът, който се използва за нанасяне на превръзката, трябва да бъде “дишащ”. Това е задължителен елемент! Използвайте естествени тъкани – лен или памук.

Ако използвате тензух, свийте го на 8. Всеки друг от посочените материали – на 4.

Ефектът на солената превръзка се простира само върху областта, върху която се прилага.

Такова лечение може да бъде дълго – ще отнеме поне една седмица, за да видите ефекта от използването на солената превръзка.

Разтворът по време на превръзката трябва да бъде достатъчно топъл. Намокрете тъканта – тя не трябва да бъде много суха или много мокра. Фиксирайте с превръзка или лепенка.

Как се използва солена превръзка при конкретни заболявания?

Ако страдате от хрема или главоболие, поставете кръгла превръзка на челото и задната част на главата. Хремата ще отмине за 1-1,5 часа. За да се отървете от главоболието, по-добре е да държите превръзката до сутринта.

Ако почувствате, че ви хваща настинка или грип, незабавно използвайте описания по-горе метод. Ако сте закъснели, сложете допълнителна превръзка на гърба си (2 слоя мокри и 2 слоя сухи кърпи).

Оставете превръзките за през нощта. Направете около 4-5 процедури.

Ето някои съвети за правилното приготвяне на солен разтвор

В един литър топла преварена вода (или дестилирана) се разтварят 3 супени лъжици готварска сол без връх. Разбъркайте добре.

Вземете 8 слоя естествена тъкан, накиснете я в разтвора в продължение на 1 минута. Изстискайте леко.

Нанесете превръзката на болното място, фиксирайте я добре. От горе, не забравяйте да сложите парче от естествена вълна. Легнете си.

Повторете процедурата и на следващата вечер.