НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тази жена преборила рака в последен стадий без химиотерапия

Тази жена преборила рака в последен стадий без химиотерапия

0
Тази жена преборила рака в последен стадий без химиотерапия
Тази жена преборила рака в последен стадий без химиотерапия

Тази жена преборила рака в последен стадий без химиотерапия

Това е просто невероятна история!

Ракът е “чумата” на нашия век: докато много други болести идват и си отиват, ракът все още засяга ежедневно живота на милиони хора по света. Той е още по-страшен в четвърти стадий.

Всеки, който се е сблъсквал с тази болест или познава хора, страдащи от рак, знае че химиотерапията и другите лечения са само половината от битката. Често тези лекарства само влошават състоянието на пациентите.

Ето защо, Кендис Мари Фокс, подобно на много други, намерила начин да се бори с рака.

Фокс е диагностицирана с папиларен карцином. Оставало й да живее не повече от година.

Лекарят предложил операция, която да удължи живота на момичето и да предотврати риска от загуба на гласа – четири часова операция, последвана от лъчева терапия.

Въпреки дълготрайния си престой в болницата, ракът се разпространил към задната част на шията и черния дроб само за два месеца.

Фокс не мислела да се подлага на химиотерапия: тя загубила най-добрия си приятел Джейми и братовчед си Франки. Тя вярвала, че заради химиотерапията организмът им отслабнал още повече, което довело до тъжния край. Тогава тя решила да вземе нещата в свои ръце.

Фокс незабавно спряла да пие, пуши и да използва козметика. Започнала да се занимава с йога, медитация и позитивно мислене.

Що се отнася до нейното хранене, обширни изследвания я довели до веганството. Тя смятала, че чрез премахване на месото от храната тялото й ще има повече енергия за борба с рака.

„Протеинът, съдържащ се в животинските продукти подхранва раковите клетки, а когато приемах нездравословна храна, тялото ми изразходваше цялата си енергия за усвояване на храната, а не за лечението му”, обяснява тя.

Вярвате или не, но най-мощното средство в борбата срещу рака е ананасът.

Плодът съдържа бромелаин, съединение, което стимулира имунната система и намалява възпалението.

Немски проучвания показват, че бромелаинът може да “подобри” състоянието на рака и да елиминира страничните ефекти при неговото лечение, по-специално при пациенти, страдащи от рак на гърдата и червата.

Въпреки това, Фокс се възползва от антитуморните свойства на бромелаина, без да използва никакви лекарства.

Тя разбивала в блендер 3 ананаса с лимон, киви, грейпфрут, банан, ябълки и папая. За шест месеца тя не забравила нито ден да добави тези плодове към диетата си и ракът почти изчезнал.

Всъщност нивата на тиреоглобулина – протеин, произвеждан от раковите клетки – намалели от 13 на 0.7 нанограма на милилитър. Пет години по-късно нивата му се понижили от 0.2 – на 0.1 над нормалните граници при здрави хора.

Марк Саймън, директор на Калифорнийския институт по здравеопазване, обяснява, че тези данни доказват, че тя е “убила” рака.

„Нейните туморни маркери, които отразяват броя на раковите клетки, са в нормални граници за повече от две години, така че можем спокойно да кажем, че ракът на щитовидната жлеза в четвърти стадий е под ефективен контрол”, казва той.

Фокс, която все още се придържа към здравословен начин на живот и започнала нова кариера, казва:

„Сега живея живота си така, както искам. Не съм разстроена, не се събуждам с тъга, събуждам се и правя това, което искам. В тялото ми няма тумори. Но аз съм толкова благодарна на рака, който вече е в миналото, защото благодарение на него станах тази, която трябва да бъда.”

loading...
loading...