НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да спре! Вижте...

Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да спре! Вижте защо!

0
Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да спре! Вижте защо!
Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да спре! Вижте защо!

Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да спре! Вижте защо!

Пораствайки, нашите деца се научават да седят, да пълзят и да ходят. През първата година от живота, сядането за децата е най-важният начин за развитие на мускулите. В седнало положение, тялото на малкото дете се подготвя скоро да се изправи на крака.

Лекарите от Детския медицински център в Пенфийлд, САЩ установили, че децата в по-голяма възраст много често седят във „W“-образно положение, като разполагат краката си в различни посоки. Според медицинските изследвания, това е най-опасната поза за децата.

Учените от университета в Луисвил отбелязват, че именно в тази поза най-често седят децата с церебрална парализа – тази поза изисква най-малко мускулна сила.

Както и да е, тази ситуация може да бъде много опасна за здрави деца: мускулите на децата могат да не се развият достатъчно, което води до сериозни проблеми със ставите и гръбначния стълб в по-зряла възраст.

Ако детето ви все още седи във „W“ -образна поза, не му позволявайте да седи твърде дълго така. Kоленете и бедрата на бебето могат постепенно да започнат да растат неправилно. Особен проблем могат да създадат ходилото и седалищният мускул.

Продължителното седене в това положение като цяло може да дестабилизира мускулатурата на растящия организъм.

За щастие, децата се учат доста бързо. Най-добре е да приучите бебета да сядат с прави крака напред или в йога поза. В краен случай можете да сгънете краката и да ги обърнете в една посока. Така детето ще може спокойно да завърта тялото си, а мускулите и ставите му ще растат правилно.

Много важно е родителите и възпитателите да не пропуснат този момент. Справянето с проблемите на гръбначния стълб и ставите след това е доста трудно.

Проблемите със здравето често идват от детството и именно през този период е много важно да ги спрем. Споделете тази полезна информация с приятелите си.