НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да си направите идеалното тесто: Майсторски съвет

Как да си направите идеалното тесто: Майсторски съвет

0
Как да си направите идеалното тесто: Майсторски съвет
Как да си направите идеалното тесто: Майсторски съвет

Как да си направите идеалното тесто: Майсторски съвет

Пясъчно тесто
Ако тестото е прекалено меко, необходимо е да добавите още брашно.

Ако тестото се разпада, няколко са причините за това. Недостатъчна мазнина, малко течност и твърде студено масло – което разваля пясъчното тесто. Не забравяйте да загреете маслото до стайна температура, преди да омесите тестото!

Ако пълнежът не се сгъсти достатъчно – може би температурата на печене е твърде ниска, яйцата не са били достатъчно, времето не е било достатъчно, за да се изпече продуктът.

Ако температурата на печене е твърде висока, пълнежът може да се препече.

Ако печивото изгори, внимателно отстранете изгорелия слой и след това поръсете с пудра захар.

Ако съхранявате пайовете в керамични съдове, покривайте ги със салфетка от естествена материя, те ще запазят своето великолепие и свежест за по-дълго.

Можете да разрежете идеално ронлива торта, ако нагреете ножа преди рязане, като го потопите в кипяща вода в продължение на 1 минута.

Ако тестото е замесено добре, но се полепва по ръцете, използвайте стъклена бутилка със студена вода като точилка. Тя разточва перфектно!

Много вкусна глазура се получава, ако разтопите шоколад и ментови бонбони, като ги смесите с няколко лъжици вода или мляко.

Вкусно и красиво печиво – достъпно удоволствие. Дори и рядко да печете, направете го добре. Нашите съвети със сигурност ще ви помогнат да се превърнете в майстори, а външният вид и вкусът на продуктите, които печете, ще бъдат уникални. Опитайте и ще успеете!