НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Магическото значение на орхидеите във вашия дом

Магическото значение на орхидеите във вашия дом

Магическото значение на орхидеите във вашия дом
Магическото значение на орхидеите във вашия дом

Орхидеите не е само са красиво цвете, което избираме като подарък поне толкова често, колкото розите и карамфилите, но също така, както някои хора мислят, са растения с магически свойства. По-специално, орхидеята може да привлече положителна или отрицателна енергия.

От древни времена, на тези цветя са били приписвани, ако не магически свойства, то най-малкото сходства с хората.

Например, според римската митология, първата орхидея се е появила от спусната обувка, олицетворяваща любовните чувства и преживявания на богинята Венера.

А Конфуций, който е живял в продължение на пет века преди Христа, не само се възхищавал на луксозните пъпки, наричал орхидеите цариците на всички други растения, но и директно ги сравнявал с най-достойните хора, в чиято компанията, ако сте, е най-голямото щастие.

Това цвете е в състояние да има лечебен ефект, благодарение на най-мощната енергия, привежда в хармония разстроени чувства, усещания, мисли на хора и самата атмосфера на апартамента. Ето защо, дори и след много кратък престой „в компанията“ на орхидеята, всеки човек ще започне да се чувства много по-добре, отново ще почувства желанието да живее.

Напразно, орхидеите понякога се смятат за енергийни вампири. Но растенията поглъщат само отрицателната енергия, от която хората не се нуждаят. Въпреки това, поради повишената активност на този вид цветя през нощта, не се препоръчва да поставяте красивите растения в близост до леглото, дори на повърхността на перваза на прозореца в спалнята.

Това обаче е само съвет. Както разказва историята за един от императорите на Китай, Цин Шихуанди, този велик владетел не можел да има деца дълго време. Нито помощта на най-добрите лекари, нито придворните магьосници му помогнали – докато един лечител не посъветвал господаря си да украси нощното помещение на императрицата с орхидея.

Малко по-късно на това растение се появили 13 цъфтящи издънки. В същия ден императрицата била бременна с първото им дете.

Цветът на растението влияе и върху благосъстоянието и енергията на къщата. Когато имате усещане за умора, можете да поставите червена орхидея в стаята – това увеличава ефективността ѝ. Ако не ви идват идеи, трябва да обърнете внимание на жълтите цветя.

Най-универсалният цвят на растението е белият: той не само носи усещане за мир, но и помага за облекчаване на натрупаното в стаята напрежение. Белите орхидеи могат да се използват по време на важни преговори.

Когато цветята пресъхнат или увяхнат, си струва да се замислите: възможно е атмосферата в дома да се влоши и да възникне криза.

Орхидеи могат да се подаряват на любими (това цвете показва сериозността на чувствата) и самотни хора – смята се, че растението може да реши този проблем.

Много екзотичен начин е да използвате венчелистчета като средство за любовна магия, като ги добавяте към чая си. За по-добра маскировка, ги оставете добре да изсъхнат. Можете също така да си приготвите напитка за тайни желания – какво, ако се сбъдне!

Въпреки това, и в двата случая е необходимо да знаете, че има отровни разновидности на орхидеите, затова, преди да направите манипулацията с чая, трябва да проверите името на растението в указателя.

Вижте още: Съвети за щастие, късмет и радост от Ванга за всеки ден

Въпреки че орхидеите цъфтят в началото на зимата, възможно е къщата да бъде украсена с тях по всяко време на годината: дългоочакваното цвете, което ще се появи в резултат на правилната грижа, е много по-скъпо от току-що закупеното!