НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение

Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение

0
Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение
Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение

Изберете този човек, който предизвиква у вас страх и отвращение!

Този тест е създаден през 20-ти век от унгарския психиатър Леополд Сонди. Основната му цел е да идентифицира най-дълбоките вътрешни импулси, които са под робството на индивида. Тестът се основава на отвращение или, напротив, симпатия към хората със специално подбрани снимки. Сонди вярвал, че характеристиките, които ни дразнят или, обратно, ни привличат, сме склонни да проектираме върху другите.

Инструкции:

Погледнете портретите на тези 8 души и изберете човека, когото никога няма да искате да срещнете тази вечер в тъмната алея, защото външността му е отвратителна или плашеща. Сега можете да разберете характеристиките на избрания портрет.

ВАЖНО! Моля, не тълкувайте погрешно резултатите от теста. Те по никакъв начин не означават, че имате психично разстройство. Единствената причина, поради която тестът е бил създаден, е да се разкрият предпоставките за потиснати вътрешни импулси в съответствие с психоаналитичната теория.

В оригинала си тестът се състои от 6 епизода от 8 портрета, всеки от които включва: хомосексуалист, садист, епилептик, кататоник, шизофреник, депресиран и маниак. Тук е по-кратката и следователно по-малко точна версия.

Резултати от теста:

1) Садист

Най-вероятно в детството си сте потискали проявите на авторитаризъм в собственото си поведение, жажда за господство и лоши наклонности. Ако сте избрали портрета на този човек, в подсъзнанието си потискате обидни и унизителни импулси към другите.

Като цяло вие сте мирен и безобиден човек, винаги готов да помага на другите. Ако работите в офис, може да е трудно за шефа ви да ви управлява. Когато не искате да направите нещо, вие изкуствено създавате препятствия (например, умишлено закъснявате за работа, показвайки, че не сте в настроение). В лицето на трудности или нарушители, вие се намирате в положение на пасивна съпротива и пренебрегване, което в крайна сметка пречи на източника на вашите проблеми.

2) Епилептик

Говорейки за разстройства на личността, които засягат мозъчни нарушения (както при епилепсията), трябва да се отбележат характерните особености на тази диагноза, като: импулсивност, раздразнителност, внезапни изблици на гняв и агресия. Ако този пълен, кръгъл мъж ви дава чувство на страх или отвращение, тогава най-вероятно в детството си сте потискали подобни прояви на чувства.

Най-вероятно вие сте мил, миролюбив човек. Вие създавате впечатление на отговорно лице, способно на самоконтрол. Вие сте твърди и стабилни в чувствата си и лесно осъществявате контакт с хора, идеи и събития.

3) Кататоник

Характерни особености на това психично разстройство са прекомерното стимулиране на въображението, от което човек се разболява, и негативизъм. В случай, че този усмихнат небръснат човек е причинил негативни чувства, психичната хиперактивност най-вероятно е потисната във вас и причинява загуба на връзка с реалността.

Вие по природа сте консервативни, подозрителни към всякакви промени и иновации. Вие сте невярващ, плах човек, който едва ли се адаптира към новото. Вашият най-силен страх е загубата на самоконтрол. Вие сте чувствителен, стиснат и много сдържан. Никога не се отклонявате от своя “кодекс на поведение”.

4) Шизофреник

Личността на шизофреника се отличава със силна апатия, изкривяване на мислите и проявление на несъвместими емоции. Ако при вида на това каменно “покер лице” се получи страх, това означава, че в детството си сте потискали безразличието си към другите и сте се страхували да се освободите от нещата и събитията.

Като човек, вие сте доста общителен. Вие вярвате в силата на комуникацията, наистина се наслаждавате на престоя си сред хората. В същото време тази „социалност“ може да бъде измамна, а зад нея да крие скрит и усамотен човек. Вашите отношения с хората често са повърхностни, сякаш ви липсват истински чувства. И в дълбините на душата си чувствате, че хората около вас са напълно ненужни, както и взаимодействието с тях.

5) Истерик

Истеричните черти са повърхностност, емоционална нестабилност, нарцисизъм и ексгибиционизъм. Ако тази странна жена причинява най-силен страх и отвращение към вас, то може би само защото криете в сърцето си ненаситна жажда да привлечете вниманието към себе си.

Създавате впечатлението на скромен човек със силна вътрешна духовност. Но в действителност сте срамежлива и тиха личност, която неустоимо иска да очарова и пленява другите. Вие обръщате голямо внимание на поведението и външния си вид, опитате се да изглеждате елегантно, допълвайки образа си със стилни аксесоари. Хората като вас са склонни да избират редки или необичайни професии и хобита.

6) Депресиран

Ниско самочувствие, комплекс за малоценност и вина са основните симптоми на депресия. Ако вашият избор е върху този човек, най-вероятно, дълбоко в себе си сте депресирани и внимателно се опитвате да държите депресията си под контрол.

Можете да бъдете описани като безгрижен и лесен човек. Вие излъчвате активност, самочувствие и оптимизъм. Понякога обаче „тъжният клоун“ се събужда във вас и тогава изпадате в меланхолия. Понякога можете да бъдете оттеглени и подозрителни. Фактът, че се опитвате да “погребвате” депресивните импулси, ви принуждава да поемете ролята на универсален психолог и да търсите отговори на въпроси и проблеми на други хора.

7) Маниак

Характерни маниакални черти – свръх-вълнение, самооценка, екстровертност и склонност към хвърляне на пари и емоции на вятъра. Ако този човек ви изглежда отвратителен, това означава, че състоянието на наслада във вас може да се превърне в екзалтация.

Вие сте човек, който не обича провокации, шум и дим. В живота си сте модел на благоразумие, постоянство и сдържаност. Тъй като сте практични и предпазливи, винаги поддържате собственото си поведение под контрол.

8) Дисоциативно разстройство на личността

Това е психическо състояние, при което най-малко две алтернативни личности съжителстват в един човек, всяка от които има своя собствена представа за света и начини за взаимодействие с обкръжаващата реалност. Ако сте се уплашили от този човек, то в детството си, вероятно сте имали проблеми с идентичността.

Вижте още: Колко сте високи: Тест, който описва вашия характер

В живота, вероятно имате тенденция с всички средства ясно и категорично да потвърдите принадлежността си към определен пол. Мъжете с тази функция често се стремят винаги да изглеждат мачо във всичко, а дамите са като въплъщение на женската сексуалност, флиртуват и привличат противоположния пол.

loading...
loading...