НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този мехлем лекува възпалени синуси, гнойна ангина и хемороиди

Този мехлем лекува възпалени синуси, гнойна ангина и хемороиди

Този мехлем лекува възпалени синуси, гнойна ангина и хемороиди
Този мехлем лекува възпалени синуси, гнойна ангина и хемороиди

Този мехлем лекува възпалени синуси, гнойна ангина и хемороиди

Стара руска рецепта, която лекува много болести.

Необходими съставки:
400 мл. студено пресовано масло, за предпочитане зехтин (аз използвам около 50 мл. кокосово масло, което придава отличен аромат)
1 яйце, за предпочитане домашно
60 гр. пчелен восък

Приготвяне:
Сварете яйцето, отделете жълтъка и го нарежете на ситно. Сложете маслото в тенджера заедно с восъка на тих огън. Когато се разтопи, добавете постепенно жълтъка.

Ако започне да се пени, отстранете от котлона и след това отново го върнете, докато прибавите целия жълтък.

Прецедете и съхранявайте в буркан. Би било добре да се разбърка няколко пъти, докато мехлемът не се е стегнал, за да не падне восъкът на дъното.

Мехлемът е много ефикасен:

Лекува възпалени синуси: разтопете малко от мехлема в лъжица и веднага използвайте пипета. Това трябва да се направи бързо, за да не се стегне мехлемът. Капвайте в ноздрите си по няколко капки два пъти на ден в интервал от един час.

При гноен отит усукайте парче памук, натопете в мехлема и поставете в болното ухо. Мехлемът извлича гнойта.

При гнойна ангина поставете от мехлема на шията и масажирайте врата си. Ако правите това през нощта, повтаряйте процедурата.

При бронхит, стомашни болки, язви и инфекции на очите: консумирайте по половин супена лъжица три пъти дневно преди хранене.

При женски проблеми като фибромиома до 10 седмици, кисти на яйчниците и възпаления се поставят тампони във влагалището, потопени в мехлема сутрин и вечер.

За фибромиомите е необходимо по-дълго време. При мастит, на гърдите се поставя салфетка, потопена в мехлема и върху нея найлонова торбичка. Сменяйте на всеки 2 часа.

При изгаряния, язви, рани, подуване, зъбобол, болки в ставите се нанася върху засегнатото място за една нощ. Може да сложите само парче памук с мехлем, ако раните не са големи. Ще бъдете изненадани от резултата!

При зъбобол, с чист пръст се намазва болният зъб и небцето.

При трофични язви и гангрена поставяйте хартиени салфетки, напоени с мехлем и сменяйте на всеки 2 часа.

При лечение на хемороиди се прави тампон, който се поставя в ануса за една нощ, за 8-10 дни.

Мехлемът е отличен за подсилване на ноктите – втрива се в ноктите вечер.

Забележка: Восъкът трябва да е естествен, пчелен. За външна употреба може да се използва всякакво масло. За вътрешна употреба е най-добре да се използва зехтин с малко кокосово масло.

loading...