НАЧАЛО ЗДРАВЕ Масаж върху точките на главата: решение за всички болести

Масаж върху точките на главата: решение за всички болести

0
Масаж върху точките на главата: решение за всички болести
Масаж върху точките на главата: решение за всички болести

Японският метод “шиацу” представлява въздействие или масаж върху определена точка чрез натиск с палеца на ръката. Може да се използва в комбинация с въртеливи движения в областта на избраната точка – по посока на часовниковата стрелка и обратно.

Правила.

1) Вие трябва да намерите конкретната точка, за да елиминирате онези явления, които ви притесняват. Първо приложете лек натиск (в рамките на 30 секунди) – това ще подобри кръвообращението.

2) След това направете масаж, опитвайки се да не причинявате болка: направете 9 завъртания по часовниковата стрелка и 9 – срещу нея.

3) Продължителността на акупресурата във всяка точка не трябва да надвишава 3-4 минути.

Точка 1

Безсъние, невроза, главоболие, вегетативно-съдова дистония, мигрена.

Намира се в центъра на главата, на линията, свързваща горните точки на ушите. Древните китайски лекари я наричали “събирателна на 100 болести”. Много ефективно средство за борба с безсънието: затоплете целия гръбнак с горещ душ, започвайки от областта на шиените прешлени, за 8-10 минути преди лягане. След това подсушете и веднага си легнете в топлото легло. Ще си осигурите добър сън. Освен това, можете да затоплите леглото близо до носната област, включително брадичката.

Точка 2

Зрително увреждане, запушване на носа.

На вътрешния ъгъл на окото, на разстояние приблизително 0,3 см, се намира точката “ясна светлина”.

Точка 3

Замаяност, болка в предната част на главата, пикочен мехур.

В началото на веждата, над точка 2. Ако откриете болка в точка 3 (това означава заболяване на пикочния мехур) – масажирайте я и ще можете да избегнете или елиминирате опасно заболяване.

Точка 4

Лошо зрение, съдово главоболие тип мигрена.

На външния край на веждата е точката, наречена “бамбукова нишка”.

Точка 5

Припадъци при възрастни и деца, безсъние, главоболие, замаяност, замъглено виждане.

Намира се в центъра на носа, на вертикалната линия, вървяща от върха на носа. Точката носи поетичното име “среща с храма”. Ако детето ви има спазми, не изпадайте в паника – направете лек масаж и детето ви ще се успокои. А ако имате безсъние, главоболие или световъртеж, масажирайте точката, това значително ще подобри състоянието ви.

Точка 6

Мигрена.

Масажът върху точката води до бързо облекчение. Тя е разположена навън от външния ъгъл на окото на около 0,6 см.

Точка 7

Главоболие, замаяност, очни заболявания, емоционален стрес.

Точката носи името “слънце”: разположена е в кухината между външния край на веждата и горната част на ухото.

Точка 8

Главоболие, замаяност, нарушение на речта, стомах, синузит.

Точката „четири бели“ се намира на 1 см под средната линия на орбитата на нивото на зеницата. Тя е безценна, ако имате тикове на горния клепач, главоболие, замаяност, нарушение на речта. Болката в този момент може да е индикация за нарушение в стомаха или синусите.

Точка 9

Нервен тик на мускулите на лицето.

Точката “земен килер” се намира на 1 см от ъгъла на устата.

Точка 10

Увеличена тиреоидна функция, нарушение на речта, цервикален миозит.

Намира се отпред и нагоре от ъгъла на долната челюст; ако притиснете това място, ще получите облекчение. Точката се нарича “ос на бузата”. Ако имате някакви затруднения с движение на врата, принудително напрегната позиция на главата – незабавно направете масаж.

Точка 11

Припадък, шок, истеричен припадък, подуване на лицето, нервни тикове.

Намира се под върха на носа и над средата на горната устна – китайците наричат точката “среден човек”.

Точка 12

Подобно на точка 11 активира мозъчната функция и вътрешните органи. Подобни показания се решават с точка 12, разположена по средната на брадичката, под долната устна.

Точка 13

Стрес, страх, негативни емоции.

В центъра на вътрешността на брадичката се намира точката с наименование “анти-стрес”. При негативни неочаквани новини, страх, висок емоционален стрес, притиснете десния си палец върху мястото.

Вижте още: Тази диета ми помогна за 2 месеца да сваля 10 кг

Чрез извършване на масаж на лицето, вие допринасяте за мощната мускулна релаксация на цялото тяло, за облекчаване на напрежението. Откривайки болезнените точки, им обръщате специално внимание и премахвате някои проблеми в тялото си, като често избягвате много неприятни последствия.