НАЧАЛО ЗДРАВЕ Народно средство за лечение на костни шипове

Народно средство за лечение на костни шипове

0
Народно средство за лечение на костни шипове
Народно средство за лечение на костни шипове

Народно средство за лечение на костни шипове

Симптоми:
-скованост или болка в областта на шията или гърба, “иглички” във врата, ръцете или дланите

-главоболие, световъртеж, проблеми с поддържане на равновесието

Почти всички от нас са се будили със скован врат или болка в гърба, особено след нараняване или физическа активност. Понякога може да почувствате опустошителна болка, която не можете да свържете с конкретно събитие. Такива нарушения често изчезват сами, но понякога те са признак на сериозно заболяване като артрит.

Възможни причини за такива болки могат да бъдат шипове, които са резултат от неестествен растеж на костите, особено на гръбначния стълб или крайниците. Костните шипове могат да причинят опустошителна болка при притискане на нервите или мускулите по време на обичайни дейности.

Причини:

Костните шипове са следствие от промени, които с течение на времето се появяват в краищата на костите, които се събират в ставите, особено прешлените, от които се състои гръбначният стълб.

В процеса на стареене, възглавничките между гръбначните прешлени или дискове обикновено се втвърдяват и намаляват.

Тъй като пространството между прешлените става по-тясно, костната маса обикновено допълва загубата чрез създаване на израстъци, наречени костни шипове.

Тези израстъци често се срещат при възрастни хора с дискомфорт, но могат да се появят и при млади хора – особено атлети, танцьори или физически работници – които излагат своите мускули и сухожилия на необичайно натоварване.

За разлика от заоблените краища на костите в здрави стави, по шиповете не се създава защитен хрущялен слой.

Те могат да причинят болка и възпаление. Когато такива костни израстъци се появят в прешлените на горната част на шията, заболяването се нарича цервикален остеоартрит. Костните шипове могат да причинят ишиас.

Много неприятно явление са костните шипове в крака, които причиняват болка и парене.

Народен лек за шипове в петата:

Парче лимон се поръсва със смляно кафе, прилага се към петата всяка вечер и се спи с него.

Конвенционална медицина
Вашият лекар вероятно ще предпише аспирин, ибупрофен или някакво друго противовъзпалително обезболяващо средство. За да се ограничи движението и да се намали налягането на прищипания нерв, може да се наложи да носите ортопедичен колан около врата или гръбначния стълб.

Само при по-тежки случаи е необходимо хирургично отстраняване на костните шипове, но дори и това е временно решение защото шиповете могат отново да израснат.

Ако шиповете се намират в стъпалото, което носи тежестта на тялото, лекарят може да препоръча поставянето на възглавничка за обувката с дупка, направена точно под шипа, за да се намали притискането.

Започнете да правите леки упражнения за цялото тяло като ходене, колоездене, плуване и тенис.

Намалете излишните килограми.