НАЧАЛО ЗДРАВЕ Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите

Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите

0
Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите
Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите

Този минерал балансира хормоните и намалява болката в ставите

Борът е микроелемент, който може да бъде открит в някои продукти, както и в околната среда. Изследванията свързват бора с профилактиката на редица заболявания, включително артрит, остеопороза, мозъчна мъгла, симптоми на ПМС и гъбични инфекции. Допълнителните ползи за здравето от бора включват способността да балансира хормоните, да облекчава алергиите, да се бори с паразитите и кандида.

Можете да намерите бора в ябълките, боба и картофите.

Ползи за здравето от бора:

Увеличава концентрацията и функцията на мозъка
Ползите за здравето от бора включват способността за увеличаване на концентрацията и борба с мозъчната мъгла. Проучванията показват, че ниските нива на бор могат да причинят лошо когнитивно развитие и проблеми със съхранението на информация. Борът подобрява изпълнението на задачите, вниманието и краткосрочната памет.

Помага за лечение на артрит
Ползите за здравето от бора включват способността да лекува артрит. Проучванията показват, че ниските нива на бор в костите са свързани с по-високите показатели на артрит. Борът играе ключова роля в интегрирането на калция в хрущяла на ставите, което може да помогне за предотвратяване на болката в ставите.

Укрепва костите
Ползите за здравето на бора включват способността за укрепване на костите и борба с остеопорозата. Борът помага за усвояването на калция в костите, спомага за предотвратяване на отслабването на костите и фрактурите. Според проучване, проведено от ортопедичното отделение в болницата на Червения кръст в Китай, добавките с бор могат да увеличат образуването на костна тъкан, като в същото време потискат костната резорбция, което предпазва от остеопороза.

Способства за здрава мускулна маса
Полезните свойства на бора включват способността за поддържане на здрава мускулна маса. Проучванията показват, че високото ниво на бор помага на тялото по-добре да абсорбира витамини и минерали.

Хормонален баланс
Борът помага за облекчаване на симптомите на менопаузата и ПМС, като балансира нивата на естроген и тестостерон. Проучванията показват, че изчерпването на бора е свързано с проблеми с плодовитостта и вродените дефекти.

Лекува и предотвратява гъбични инфекции
Под формата на борна киселина, борът е естествено средство за лечение на инфекции, което спомага за ускоряване на оздравяването и освобождаване на организма от вредни бактерии.

Лекува кожата и предпазва от инфекции
Благодарение на своите стягащи свойства, борът предотвратява инфекции на кожата. Той помага за убиване на бактерии, намаляване на болката, възпалението и други признаци на дразнене.

Бори се с диабета
Проучванията показват, че ниските нива на бор могат да обострят симптомите на диабет, като изменения в кръвната захар и триглицеридите. Борът помага за метаболизма на въглехидратите и производството на инсулин.