НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Хладилникът ми винаги мирише добре: 10 трика за почистване

Хладилникът ми винаги мирише добре: 10 трика за почистване

0
Хладилникът ми винаги мирише добре: 10 трика за почистване
Хладилникът ми винаги мирише добре: 10 трика за почистване

Хладилникът – наш приятел и другар. Без него е трудно да си представим съществуването на модерното семейство. Ужасно е да си помислим, че той може да се развали внезапно. В края на краищата, хладилникът запазва всичко вкусно и свежо. Но понякога се появява неприятна миризма и разваля апетита.

Миризмата трябва да бъде елиминирана и ние знаем как!

Активният въглен на прах се справя с тази задача. Оставете чиния в хладилника с този прах. През нощта той абсорбира всички остарели и чужди миризми. Ако загреете изразходения активен въглен във фурната на 170-180 градуса, той ще ви послужи отново.

Като превантивна мярка, активният въглен може да се съхранява в хладилника през цялото време. За да направите това, просто трябва да направите дупки в капака на малък съд, сложете натрошените таблетки вътре и ги поставете на вратата. Основното нещо е да не забравяте периодично да сменяте съдържанието.

Навлажнена кърпа с оцет също може да бъде от голяма полза. Избършете всички стени и рафтове на хладилника с кърпа, навлажнена в оцетен разтвор. За укрепване на ефекта: можете да оставите допълнително чаша с оцет на рафта за няколко часа. Има и друг по-труден начин, но той ще ви помогне да елиминирате дори най-упоритите аромати.

Разредете 1:1 амоняк с вода и измийте хладилника с този разтвор. След почистване, оставете вратата отворена за няколко часа, за да се премахне острия мирис на самия течен амоняк.

Друг по-приятен начин, но и по-скъп: пригответе прясно смляно кафе и го поставете в отворени съдове във фризера. Моля, обърнете внимание: напитката трябва да е гореща и хладилникът да е изключен от електрозахранването.

Ако в хладилника постоянно държите отворен буркан със сода, тогава сте застраховани срещу неочаквани миризми в продължение на месеци. Можете също така да направите мокро почистване със сода. Ще бъде много ефективно.

Коричките от ръжен хляб, поставени в хладилника на различни нива, помагат да ви отърват от странните миризми в хладилната камера. Същият ефект се постиха с нарязани парчета ябълка, сирене или сурови картофи.

Чаените торбички, разположени върху рафтовете, перфектно поглъщат чуждите миризми.

Вижте още: Как да използвате аспирина широко в ежедневието?

Друг начин: почистете с лимонов разтвор. Изстискайте сока на половин лимон, разбъркайте с вода и избършете вътрешността на хладилника с кърпа, напоена с този разтвор. Този метод перфектно допълва резултата от обичайното мокро почистване.

Ето че с тези трикове хладилникът ще блести от чистота!