НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък

Ето как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък

0
Ето как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък
Ето как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък

Как да избелите зъбите си и да премахнете зъбния камък за няколко минути?

Снежната бяла усмивка на всеки човек се смята за признак на здрави зъби и също така изглежда много красиво. Но като се има предвид цената на услугите в стоматологичните клиники, не много хора могат да си позволят такъв лукс.

Съвети от зъболекаря

Не се отчайвайте, има изход от всяка ситуация. Всичко може да бъде решено в домашни условия и без външна намеса. Но трябва да сте изключително внимателни, за да не увредите зъбния емайл и да не го влошите.

Има няколко метода за избелване в домашни условия:

1) Сода

За да избелите зъбите си за поне няколко нюанса, трябва да имате обикновена сода, както и сол. Процесът на избелване е, както следва: 1 супена лъжица сода и 1 малка щипка сол трябва да се смесят, след което четката за зъби да се навлажни с получения разтвор и да измиете зъбите си. В края на процеса устната кухина трябва да се изплакне с течаща вода.

Методът не причинява никаква вреда, но честото му приложение не се препоръчва.

2) Гел от алое вера

Това средство перфектно премахва зъбния камък. 0,5 чаша сода за хляб, 10 капки етерично масло от лимон, 1 чаена лъжичка гел от алое вера и 4 лъжици растителен глицерин се добавят към 1 чаша вода. Получената смес се излива в херметически затворена кутия. Веднъж дневно мажете зъбите си със сместа.

3) Портокалова кора

Най-лесният и най-бърз метод за избелване с портокалова кора е да натриете зъбите с тази кора и след това, в продължение на десет минути, да я носите в устата си като предпазител за устата.

Вижте още: Маска за лице с нишесте: Забравете за бръчките по лицето

Също така, портокаловата кора може да бъде нарязана и добавена към обикновена паста за зъби. Тази смес може да се използва всеки ден. Гарантирано избелва зъбите за кратко време.