НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето как да отглеждате домати в кофа с корените нагоре

Ето как да отглеждате домати в кофа с корените нагоре

0
Ето как да отглеждате домати в кофа с корените нагоре
Ето как да отглеждате домати в кофа с корените нагоре

Ето как да отглеждате домати в кофа с корените нагоре

Всички опитни градинари знаят, че доматите се нуждаят от обилно поливане.

Ако искате да улесните работата си и да не прекарвате дълги часове в поливане на доматите, обмислете варианта да ги засадите в кофа, с корените нагоре.

По този начин значително по-лесно ще се грижите за растенията си и вече няма да се безпокоите, че не сте поляли любимите си зеленчуци навреме. И това ще ви спести ценно време! Тази идея наистина ще ви хареса, тъй като ще ви спести време, пространство и в същото време е достатъчно чисто.

Кофи за отглеждане на растения:

Този метод на отглеждане на домати включва 3 компонента: резервоар с вода, клапан, регулиращ обема и налягането на водата и кофа с домати. Всички кофи с домати трябва да бъдат свързани към този клапан чрез гумени маркучи. Ние използвахме голяма кофа за боклук като резервоар за вода, който се пълни веднъж на всеки две седмици (на снимката е зелена с оранжев капак). В горещите дни доматите се нуждаят от много влага, така че кофата се пълни веднъж на няколко дни. Клапанът регулира подаването на вода в зависимост от нуждите на растението.

Водата тече непрекъснато към корените на растението. Системата не изисква електроподаване и е много добра, защото корените поемат количеството влага, което им е необходимо. Тази система за поливане е саморегулираща се. Важно е да се проверява нивото на водата в резервоара веднъж на всеки няколко дни.

Тази напоителна система ви позволява да пестите вода (в сравнение с обикновеното напояване). Много е важно кофите да не се намират прекалено близо една до друга, така че да осигурите вентилация на растенията.

По този начин можете да отглеждате краставици, чушки, патладжани и други зеленчуци.

Изпробвайте този прост метод за отглеждане на зеленчуци.

Как да отглеждате домати с корените нагоре:

Вероятно сте изненадани, че зеленчуците могат да се отглеждат по този начин. Въпреки това, обикновените кофи с дупка на дъното, висящи под покрива или под тавана ще ви помогнат да съберете богата реколта от домати. Най-накрая ще се отървете от колците и дългите часове загубени за поливане. Просто помислете колко удобно, практично и забавно е да берете чисти домати.